Doft och smak

Picklad rödlök

| Inga kommentarer

Ibland tänker man inte alltid på de enkla. Även jag har ju varit nybörjare på att laga mat, och jag är absolut ingen expert på något sätt. Jag är ju herr självlärd! Det är mitt intresse, min nyfikenhet som propellerar mig framåt och min vetgirgihet som tagit mig dit jag är idag. Och det är ju den kunskapen jag ska dela med mig av till er här på min blogg! Att få inspirera er läsare!

Fick idag frågan hur man gjorde den picklade rödlöken som jag serverade till det grillade köttet ikväll! Jättebra fråga!

För att pickla lite rödlök behöver du:

 

1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten

det är det vanliga sk 1 2 3 lagen, men sedan jag pratade med kocken på Hunger och Törst i Umeå, så berättade han att man kunde laborera lite med ration på receptet och köra på

1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
2 dl vatten

Det ger en lite piggare inläggning, som jag numera nästan alltid använder. Ni får testa och ser vilken picklingslag som ni gillar! Tack Jörgen Engdahl för tipset!

1 rödlök
uppsjuden lag

Man värmer lagen för ”smälta” eller lösa upp sockret. Vispa runt lagen lite i en kastrull. Behöver bara ett kvickt uppkok.  Slå sedan lagen över din ”mandolinade” rödlök. Å ja köp dig en mandolin som du kan ställa in tjockleken på! Suveränt verktyg för mycket i köket som du ska slicea och du! Andvänd parerskyddet som ingår! De är nämligen sylvassa, fingertopparna kan lätt flyga!

Låt svalna i lämpligt kärl. Jag är ju en nörd, så hemma hos mig går de ner i en 1/9 kantin!

Funkar lika bra med en burk. Jo jag lovar, men ni blir inte lika nördig som jag bara!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.