Doft och smak

Knäckig bananpaj

| Inga kommentarer

Gillar du friterad banan? Jag älskar det! Då är den här bananpajen något för dig! Knäckig lättbakad och som kräver få ingredienser och du fixar den på ett kick! Receptet fann jag hos Hanna Bageri.

Du behöver:

4 mogna bananer

0,5 dl ljus sirap

1 dl socker

1,5 dl vetemjöl

100 g rumsvarmt smör

1 nypa salt, glöm inte saltet!

 

Å så här gör du!

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva bananerna i slantar och täck botten av en lätt smörad pajform med dem. Blanda ihop resten av ingredienserna till en slät massa och täck bananerna med denna. Platta ut med en slickepott eller baksidan på en sked. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. Servera den ljummen med vaniljglass, mums! Jag hade ingen glass hemma så jag använde mig av vaniljsås.

Ni kan inte misslyckas!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.