Doft och smak

Friterad kyckling

| Inga kommentarer

Glöm tråkiga chicky-bits! Gör egna! Lite meck, men lätt värt det! Minns när jag testade chicken nuggets första gången i Umeå och det var på Queens burger. De serverade sina nuggets med strips och en god curry remoulade.
Ska dock inte fara med osanning! Jag vill testa KFC:s kyckling bucket. Men nu har vi inget KFC hak där jag bor, så då får man göra ett eget försök! Å hey tycker de blev bara bra!

Marinerade kycklingvingarna i Roy Chois lag för sk Korean stained glass chicken. Exakta mått får ni inte, men en hint vad som är i lagen ger jag.

 

 

För marinaden till kycklingen:

1 apelsin, saften
1 lime, saften
1 citron, saften
vatten
salt
svartpeppar
vitlök, hackad
ingefära, hackad
öl
och sist lite kärnmjölk

 

Låt kycklingen marinera i lagen, gärna ett dygn i kylen, spola sedan av all lag och låt kycklingen torka på galler. Här kan du välja om du vill fritera den naken eller med panering. Bägge blir jättegoda!

 

Värm upp fritösen till ca 170 grader. Å visst är ni duktig med värme och van och fritera, så kan ni såklart fritera i en gryta. Ha lock nära till hands om olyckan skulle va framme! Kväv elden! Släck aldrig med vatten!

Mät upp följande om du vill göra kryddigt frasigt hölje:

3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
rejält mycket nymalen svartpeppar ur kvarn
filmjölk, inte för mycket!

Vispa runt så alla ingredienser blandas väl. Tillsätt lite neutral filmjölk och massera in filmjölken i degen. Arbeta inte för mycket! Tag dina kycklingdetaljer och droppa ned dem i smeten. Har du tippat i för mycket fil i mjölmixen kan du få problem. Här får man gå på känn. Man vill få panering runt om och att den stannar kvar på kycklingen tillsdess du ska fritera den. Du får som pressa fast den runt kycklingen. Fritera i 160 – 170 grader och beroende på kycklingdetalj ni väljer att använda så får man reglera tiden efter det. Ca 5 minuter körde jag nog på för kycklingvingar, kycklingben får du lägga på några minuter.

Gott att servera till:

Krassemayo
Bluecheese diå
Mayonaise
Hotsauce

Självklart kan man ju ha strips till men jag personligen nöjer mig med bara kyckling! Nästagång blir det  atomiska  eller mer aromatiska hotwingz , tänker använda min kompis Elias ”Fanken Hotsauce” Warg vid de tillfället! Löjligt heta saker får andra pyssla med. Jag är Svensk så jag kommer göra mina lagomt starka!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.