Doft och smak

Slät tomatsoppa med getostkräm

| Inga kommentarer

Mitt i månaden, skralt i börsen och du vill endå äta gott. Tomatsoppa med getostcreme är mitt förslag! Lättlagat och billigt! Nästa vända tänker jag testa och pudra över lite lite curry, det tror jag kan bli jättegott! Tycker man slät soppa är lite för lite funkar det att tillsätta pasta.

 

Du behöver:

5 fina tomater
1 gul lök
2 msk tomatpure
1 gnutta socker
1 burk med krossade tomater
4 – 5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
salt och peppar

Getostkräm

1 burk creme fraiche
1 bit getost
ev honung
salt
svartpeppar

Hacka den gula lök, du behöver inte finhacka den, fräs på den i olivolja eller smör. Låt den bara svettas, den ska alltså inte få färg. Tillsätt tomatpure och rör hela tiden, så de inte bränns vid. Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet. Smula över buljongtärningen och låt det puttra lagom småvilt i kastrullen.

När tomaterna och löken blivit mjuka, så mixar du soppan helt slät. Smakar av med salt och peppar. Innan servering så tillsätter du grädden och mixar en gång till och smakar av.

Låt sjuda vidare medans du gör iordning din getostkräm!

Lägg innehållet i en creme fraiche burk i en skål. Ta bort det yttersta skinnet på getosten och lägg ner det i bunken och gå loss på röran med en mixerstav. GIllar du basilika kan du gärna smaksätta röran lite, smaka av med lite honung, salt och svartpeppar.

Servera soppan het och gärna med ett gott segt surdegsbröd. Getostkrämen funkar lite bra som en liten klick i soppan som på mackan.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.