Doft och smak

KFC copycat recept ifrån tbsp

| Inga kommentarer

Vi har börjat få reklamutskick med kuponger hos KFC ett tag nu, än fast vi inte har dem i stan, läs Umeå. Samma fenomen va de med Burger King och med rabattkuponger för dem, innan de kom till stan.

Så nu hoppas jag lite lätt att KFC kommer till stan! Men tillsdess får jag fritera kyckling hemma. Har friterat kyckling förr och med mycket lyckat resultat, men jag skulle vilja testa just KFC:s kyckling utbud, lite långt att mopeda ner till närmsta KFC som ligger i Sthlm. Bara Covid-19 eländet ger med sig far jag på en skräpmats turne! Ja kanske inte med mopeden, men med tåg eller buss eller bil kommer jag farandes.

Detta sk copycat recept på själva paneringen kommer ifrån hemsidan Tbsp, löst översatt ingrediensmässigt av mig.

Du behöver följande torra ingredienser:

1 msk paprikapulver
2 tsk löksalt
1 tsk chilipulver
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk sellerisalt
1/2 tsk torkad sage?
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk allkrydda
1/2 tsk oregano
1/2 tsk basilika
1/2 tsk torkad mejram
3,5 dl vetemjöl
1 msk brunt socker, översätter jag till rårörsocker
2 msk MSG

Jag kan tycka de var lite lite örtsmak på paneringsmjölet, kommer öka på min mängd nästa gång! Men en bra grund!

Blanda ihop i lämplig bunke eller form. Så alla kryddor blandas ordentligt. Tina valda kycklingdetaljer, jag valde vingar, funkar såklart lika bra med kycklingben eller annan del! Men vingar och ben känns mest rätt i min värld.

Receptet skriker efter buttermilk, men än har jag inte hittat åt att köpa det, så jag kör på min fake variant. Fet mjölk som du blandar ned ättika i. Låt stå några minuter, lägg sedan ned din kyckling och låt den ligga täckt så. Några timmar!

Värm din fritös i god tid, så den är riktigt het!

Tag upp kycklingen och låt det mesta av buttermilk substitutet rinna av, medans kycklingen rinner av så förberder du en bunke med äggvitor. Tag även fram din bunke med de smaksatta mjölet. Nu ska du täcka dina kycklingbitar i äggvita, innan du panerar dem. Låt sedan kycklingen ligga och vila i ca 20 minuter, på så sätt sitter paneringen kvar vid friteringen. För man blir ju galen då den lossnar!

Fritera och servera med strips och hot sauces till är oxå trevliga att splasha på för extra kick!  Tex min kompis Elias Warg som gör egen fin sås! Vill ni beställa sås, så hittar ni Fanken! Hot sauce här! Eller gör denna KFC copycat sås, som jag har plockat ifrån Todd Wilburs -Top Secret Recipes

Riktigt god att doppa kyckling och frites i!

Finger lickin good sauce:

Du behöver:

Majonnäs
3 msk ketchup
2 msk worcestershire sås
1 msk finhackad gul lök
1 1/2 tsk strösocker
1 tsk Dijonsenap
1 tsk dill pickle inläggningsvätska
1/2 tsk svartpeppar, gärna från kvarn
1/4 tsk paprika pulver

 

Rör ihop och ställ å ”mogna” i kylen, tills du ska använda den!

Väldigt nöjd med skorpan som bildades runt om kycklingen, krispig och trevlig, å Finger lickin good sauce, ja den är en keeper.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.