Doft och smak

African Rib

| 4 kommentarer

Köpte på mig en krydda från The Spice Tree, de finns massor av olika kryddblandningar, jag köpte min på presentbutiken Marias Blommor, Norrlands Universitets Sjukhus, Umeå för 59 riksdaler. Kryddan jag köpte heter African Rib och är förpackad i en ganska stor plastburk. Kryddan lämpar sig för fågel, kött vid grillning och marinering. Kryddan innehåller bla vitt vin, tomater, vitlök, citron och paprika och den smakar jättebra! Har bara smakat av den rent av hittills! Jag tror även att fisk kan bli bra med denna krydda. De ska jag testa! Men den här gången har jag rubbat en fläskfile med African Rib för att se hur de blir!

Lite fakta om Kryddlagret/Spicetree

I november 1985 startade Kryddlagret upp sin verksamhet. De är de som gör/blandar Spice Tree kryddorna. Företaget arbetar med många förstklassiga leverantörer. Kundkretsen består av välrenommerade restauranger och kockar, gourmet- och specialaffärer, presentbutiker, sommarbutiker. Ända sedan starten har de haft högkvalitativa kryddor, örter, torkade grönsaker, nötter, frukt, kvalitéts-te och kaffe, choklad, gourmetprodukter och spännande smaksättningar som affärsidé. För att finna och vara med i trender och smakskiftningar, så håller vi oss ständigt ajour genom att ta intryck från främmande matkulturer och nytänkande skickliga matlagningsingenjörer, kunder och innovatörer inom restaurang samt livsmedelsindustrin m.fl.

Tog ut min marinerade fläskfile, och jag hade nog klappat in lite väl mycket krydda. Den blev lite geggig så jag skrapade av lite krydda och stekte den först i stekpanna för att få en fin yta och sen ”bakade” jag den klar i ugnen till 65 grader. Vila i folie i ca 10 minuter, serverade ris och slantad gurka och lite sweetchilisås. Enkelt fick de bli på Nyårsdagen. Å de smakade ba bra, tror jag ska testa och göra en creme fraiche dipsås på den nästa gång, de tror jag blir götta!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.