Doft och smak

Ugnsbakad rödlök

| 5 kommentarer

Jag har varit sjuk ett par dagar ”liggandes” med grymma pollenbesvär! Så här kommer något lättare! Men inte mindre gott för de! Snart är de helg och då krånglar jag till de!

 

Du behöver: 

rödlök
smör
grovsalt
färsk timjan
färsk pressad citron

Skär av lökbotten så att löken kan stå i en form. Skär sen ett kryss från toppen ner till 1,5 centimeter från botten. Ta bort ytterskalet och första lökskalet innanför. Stöt din färska timjan i en mortel med salt. Blanda det sen ordentligt i en skål med smör & lite pressad citron. Öppna löken och kläm ner smöret i den. Häll grovt salt i en ugnsform och ställ löken i den. De behöver cirka 35 minuter ev mer i tid beroende på hur stora lökar du använder och du kör dem i 220 grader.

Till den ugnsbakade rödlöken serverade jag entrecote, små potatisfondanter & en rödvinssås.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.