Doft och smak

Herbarias Hot′n Spicy

| 1 kommentar

Mer kryddor från Herbaria testas å denna gång är de hela små torkade Bird Eye chillis (även de ekologiska) från Uganda. De här är bara för er som gillar att laga till starka maträtter! De här små rackarna ser inte mycket ut för världen, men de kommer leverera en rejäl käftsmäll om du underskattar dem. De kallas även för African devil chili och kan uppnå en styrka på 175.000 scoville enheter! ”På swahili kallas den piri-piri. Håll i åtanke att piri-piri är en generell term för all afrikansk chili” saxat från Chiliguiden

 

Så de är ganska så starka! Visade dem för svågern och innan jag hann med så tuggade han på en! Han sa de va rejält starka! Ha ha ha och han tål stark mat! Men han spotta ut den efter ett litet tag!  Har själv idag lagat till en pumpacreme och jag använde mig av en stackars liten torkad pepparfrukt , som jag krossade i min mortel och de blev otroligt smakrikt, läs lagom! Så överdriv inte bruket av dem när ni ska laga med dem för första gången. Herbarias Hot′n Spicy hittar ni hos Ninasmat.

En kommentar

  1. Pingback: Recension av Hot'n Spicy

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.