Doft och smak

Lardo

| Inga kommentarer

Lardo! Fick tunt skuren lardo ovanpå surdegsbröd när jag va Italien sist. Ha ha nu låter de som jag är en Italien resenär och att jag är ofta är där! Närmast Italien jag kommer de är annars via Umeås bästa delikatess butik DUÅ! Där finns de mesta och finns de inte, så kan de nog få tag på de, om de är inom rimliga gränser. Stegade in och hittade denna trevliga burk! En burk med Italienskt griskött i! Jag skriver ut att de är mer fett än kött i burken samt att den är kryddad med vitlök. Lardon från Macelleria Falorni, Italien. Så de här är äkta! De har även en massa trevliga korvar som ni ska testa på DUÅ från Falorni. Eller köp med er en smaklåda med olika ”pålägg” perfekt prova på låda! En annan köper hela korvar ha ha ha!

Crema di Lardo – vilken produkt!

Förvaras i kylskåp, tag fram den en stund innan du ska använda den.  Så den blir lättare att breda! Stryk lardo tunt ovanpå ett rostat surdegsbröd, drizzla lite honung över eller bred ovanpå en crostini. Eller på ditt nybakta bröd som jag gjorde, tyckte själv de smaka bäst på surdegsbröd. Baka eget eller köp! Burken med lardo hittar ni hos DUÅ. Stega in och köp en burk!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.