Doft och smak

Nyheter från Estrella

| 1 kommentar

Estrella har släppt lite nyheter för oss ostbågs & chipsälskare! Inte mindre än 2 nya påsar med ostkrokar har de släppt! Den ena med äkta cheddarost och den största nyheten är väl annars deras ostkrokar smaksatta med prästost. Sen kommer även deras popped chips men mer om de sedan. Först lite mer om ostbågarna. Estrella utmanar nu OLW på ostbåge/ostkroksmarknaden. Kommer de lyckas? Estrellas ostbågar innehåller endast naturliga ingredienser. Genom att använda smakrik ost behöver vi inte tillsätta några smakämnen, smakförstärkare eller jästextrakt. Inga konstigheter, bara äkta vara säger Anders Andersson, utvecklingsdirektör på Estrella.

 

Kul med en lite mindre skarp ostsmak. Kan komma en ostkroksbakelse 2.0 och då använder jag gärna prästost bågarna! Tills vidare får ni kika här

 

Båda ostbågssorterna gillade jag! Cheddar smakade fint av cheddar och vill man ha en mildare ostsmak på sina bågar välj prästost!

 

De andra nyheterna är ett försök till nyttigare chips. Ugnsbakade eller som Estrella själva säger poppade. 40% mindre fett i dem! Så här skriver de själva om sina popped chips ”Nu lanserar Estrella Popped Chips – som kombinerar det ugnsbakade chipsets låga fetthalt med det friterades goda smak.Det ger ett chips med 40 procent lägre fetthalt och endast 1,5 procent mättat fett. Estrella Popped Chips görs på mald torkad potatis som bakas i ugn, innan det hettas upp i olja så att ett tunt chips poppas fram. Det ger ett chips med 40 procent lägre fetthalt än vanliga chips med luftigare konsistens och bibehållen smak. Slutligen kryddas chipsen med salt, gräddfil och lök. Problemet med ugnsbakade chips är att de har mindre smak och tråkigare konsistens. Lösningen är att först baka och sedan poppa fram chipsen säger Lisa Müller, Senior Brand Manager på Estrella.

 

Att de inte är friterade märks tydligt! Å tyvärr märks de! Alla som smakat asiatiska prawnchips vet hur konsistensen är, väldigt luftiga. Inte precis som prawnchips men ganska likt tycker jag! De va tyvärr inget jag gillade. De kommer i smakerna lättsaltade och en som är kryddad med sour-cream and onion.

 

Vet inte varför våra Svenska chipstillverkare inte kan gå ifrån att krydda sina chips med sour-cream. Nästan alla chips är ju kryddade med sourcream. Varför? Men kul med nytänk på ostkrokarna, en eloge för de!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.