Doft och smak

Maggi marinerad lövbiff

| 4 kommentarer

Igår Fredags hade jag gäster över på wok.  Jag hackade alla grönsaker själv. Jag vägrar de djupfrysta wokmixerna numera, alla tenderar ju att innhålla de äckliga spionerna minimajs! Ett av mina hatobjekt! Bättre att göra egen wokmix. Alla ni som varit i Asien! Äts de mycket minimajs där? Jag tvivlar!

Min wokmix består av:

finskuren morot
strimlad paprika
grovt strimlad bok shoi
champinjoner
bambuskott
kokta äggnudlar
hackad salladslök
tomatklyftor utan inkromet

En av gästerna va vego så jag började med hennes portion. Sen gick vi loss och slängde i både stekt marinerad biff och bläckfisk. Igår hade jag ingen tid att varken blogga eller fotografera. Så hur ni än letar på bilderna kommer ni inte hitta någon bläckfisk!
Jag körde en wok repris kvällen dagen efter men glömde bläckfisken! Darn!

Biffen marinerade jag hastigt i Maggisås. Vet ej vart jag köpte den! Men du hittar den inte på Konsum eller ICA Maxi iallafall. De är en sorts sås som jag först trodde va Asiatisk. Då den verkar användas i Asien en hel del. Där används den i bla stirfrys & soppor.

Googlade runt och fann ut att den är ett ursprungligen ett företag från Schweiz som skapade den redan år 1872.  Det är en mörk vegetabilisk sås, väldigt lik sojasås, fast den innhåller ingen soja!  De är även kända för att ha skapat ”buljongtärningen” redan 1908.
Marinaden, så simpel!

3 -4 msk Maggi
2 – 3 hackade vitlöksklyftor eller mosad till pure
några msk rapsolja
grov malen svartpeppar, massor!

Blanda allt väl i en plastpåse. Låt köttet marinera helst i en timme, woka sedan dina grönsaker, blanda sedan i kokta nudlar och mosad ingefära och låt det hela  bli varmt. I en annan panna stek hastigt den strimlade Maggi marinerade biffen. Blanda ned i wok och dra runt eller garnera woken överst med de strimlade köttet. Strimla gärna köttet först innan du lägger det i marinaden, ja bara ett tips! Då Maggisåsen är väldigt salt så behöver du inte tillsätta något salt alls tycker jag!

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.