Doft och smak

Fransk grädde på litershink

| 1 kommentar

Crème Gastronomique de Bresse. Franska grädden som jag lovordat! Å inte bara jag! Grädden från Etrez vann silvermedalj i Concours gènerale 2011. Kommer ifrån regionen Bresse som ligger i Rhône-Alpes i alpmassiven i östra Frankrike. Företaget Etrez är producenterna av den. De har även ett smör som jag ska testa!

Creme de Gastronomique de Bresse

Den Franska grädden ligger på 40 procent fett innehåll, jag har faktiskt hittills bara använt den ovispad rakt ur hinken ringlat/slevat den över min bär, kaka. Vad ska jag säga den kommer halv vispad, lite som en lös creme fraiche eller vi säger som en tjockare marsansås så är vi rätt nära, men blir perfekt när du slår in lite luft i den med en elvisp.  Smaken på grädden är söt och de smakar grädde dubbelt upp! Svårt att beskriva! I like it!

Jag ger den fullpott i betyg! Verkligen värd sin slant! Visst, grädden kommer med en prislapp! En liter kostar runt 70 kronor men används av mig när de är ”fest” Bästa grädden som jag smakat! Jag gillar ordet magi! Å de smakar magiskt gott om denna Franska grädde! Har även lagat mat med den, tex pastasås. I Umeå finner du den bara på delikatessbutiken DUÅ. Prova grädden med krossade maränger, färska hallon alt jordgubbar. Enkelt o rubbat gott!

En kommentar

  1. Pingback: Ananaspaj med creme fraice | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.