Doft och smak

Ananaspaj med creme fraice

| 2 kommentarer

 

En enkel god & lagom efterätt. Fin sötma får den från ananasen. En favoritpaj, kanske för att den är rätt enkel i sig att baka!?!

 

Sätt ugnen på 200 grader

Ananaspaj

 

Ovan ser ni den Franska grädden, serverad ovispad. Bara ringlad över pajen. Den går såklart att vispa fluffig oxå!

 

Pajdeg:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 små burkar krossad ananas

Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.

Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör sist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte vobblar. Servera med en stor klick grädde eller vaniljglass!

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.