Doft och smak

Chili & tomato spicemix från The Spice Tree

| Inga kommentarer

Är ju ofta på sjukan och då brukar jag kila in på Marias blommor och titta lite. De är mig veterligen de enda ja kanske Village som har produkter från The SpiceTree. Den här gången köpte jag på mig Chili & tomato spicemix. Gillar Spice Trees produkter. Denna krydda kostade mig 59 kronor.

Luktar och smakar väldigt mycket tomat. Men chili? Njae! Tänk torkad pulveriserad tomat. Perfekt att dra ned i en kall creme fraichesås som smaksättare och jag som gillar att göra rosensås. En otroligt bra och användbar sås speciellt på sommarn. Å denna krydda kommer de gå åt av i sommar, de kan jag lova! Fräsch!

SpiceTree krydda

Jag har säkert bloggat denna sås förut men som sagt den är mycket användbar, mycket god till en matigare makaroni sallad.

Rosensås

Creme Fraiche
1 1/2 dl Majonnäs
1 dl chilisås
2 msk citronsaft
Salt
Svart peppar
Något kryddmått Tabasco
1 tsk Paprikapulver här manglade jag i rejält av Chili & tomato spicemixen och strunta i paprikan.

Man kan även tillsätta halv tsk curry om man vill. Blanda allt väl. Ställ kallt.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.