Doft och smak

Rubbade kycklingklubbor

| Inga kommentarer

Testade en av Stubbs kryddrub ikväll! Den här gången för fågel. Stubbs Chicken Spice Rub innehåller sea salt, honung, vitlök & senap bara för att nämna några kryddor, de är mer kryddor i som tex vitlök och selleripulver  mfl. Rubbade in några kycklingklubbor och lät dem marinera en bunt timmar i kylskåpet. Tog vara på potatissalladen jag käkade dagen innan och gjorde en creme fraichesås.

Stubbs chicken drum sticks

Creme fraicesås

Creme fraice
lite majonnäs
salt
svartpeppar
lite Worcestershiresås
och rejält av Chili Tomato spice mix från The Spice Tree

Rör om & ställt kallt, fram till servering.

Lite potatissallad, kyckling och sås

Hettade upp Murikkan, vilken bra pryl de är! I med lite rapsolja och lite smör, sen stekte jag mina kycklingklubbor sakta, tills de fått fin färg, vänd ofta och håll helst inte på med annat samtidigt. Kyckling vill bränna lätt! Well när de fått fin färg la jag dem i ett foliekuvert och lät de ligga kvar på varmhållning. Nu skar jag några färska lökar och sotade dem lätt, när de blivit mjuka lägg dem i lite folie och varmhåll. Ja sen är de bara att käka. Använde inga andra kryddor på kycklingen än Stubbs Chicken spice rub, köpte min Stubbs kryddrub på DUÅ, Umeå 49 kronor burken finns fler sorter, kommer beta av dem allteftersom!

Burkskydd

Om någon vet vars man får tag i burkskydden så kontakta gärna mig! Fick ett par av mamma och de är king! Går hur bra som helst att dricka ur dem med ”getingskyddet” på!

Update: Å det va ju inte kycklingklubbor jag köpt! De heter ju kycklingben!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.