Doft och smak

Blåbärsknäcke

| 2 kommentarer

Gillar ni hårdbröd? Less på butikens? Baka eget! Lättare än du tror! Otroligt gott & uppskattat hårdbröd!  Dessutom väldigt enkla och roliga att baka! Inge krångel alls!

Blåbärsknäcke

Ingredienser:

3 dl mjölk (3%)
25 gram jäst
0,5 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl
1 dl torkade blåbär
vetekli till utbakning

Kruskavel är bra att ha!

Så här gör du:

Börja med att sätta på ugnen, på 225 grader. Värm mjölken, fingervarm eller kör med termometer till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken.

Tillsätt salt, mjöl och blåbär. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö vetekli på bakbordet. Dela degen i ca 16 bitar och rulla dem till runda bollar. Kavla ut varje boll så tunnt som möjligt. Nagga bröden eller avsluta med att köra över dem med en kruskavel.

Lägg bröden på en bakpapperskläddplåt och grädda i omgångar, grädda till de får lite färg i kanterna, ca 6 minuter. Efter att ha gräddat alla bröden sänker du ugnsvärmen
till 50 grader och gärna varmluft dvs om du har de på din ugn. Lägg ihop alla bröden på en eller två plåtar och efterbaka dem med luckan på glänt i ca 1 timme! Låt kallna på galler.

Knäcke

Om du vill nördar du loss och tar ut varje kaka med ett mått, så blir de extra fina! Knyt ihop med tex ett papperssnöre, så blir de en fin gå-bort-present. Vem gillar inte bröd? Å vem gillar inte hembakt! En given succe!  Goda med smör och en smakrik ost.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.