Doft och smak

Suffléomelett med kantreller och bacon

| Inga kommentarer

Nu är verkligen hösten här med regn & rusk. Dags att plocka in utemöblerna och de känns lite vemodigt. Så lite comfortfood passar bra en regning dag som denna. Ni kanske rent av är svampmänskor som sitter på lite gult guld? För mig är skogens guld både herr Kantarell och hjortron. Önskar jag kunde svamp och önskar jag kunde plocka en kort med kantareller varje år! Köpte mina kantareller på affärn inte direkt billigt kanske, men fina va de!

Suffléomelett med kantareller och bacon

Kantareller & bacon toppar en omelett

1 portion

2 skivor bacon
2 – 3 dl färska kantareller
1 msk fin strimlad rödlök
salt och peppar

Själva omeletten:

2 äggulor
2 msk grädde
2 äggvitor
smör till stekning
3 msk riven Sveciaost

Gott!

Gör så här:

Stek baconet i en liten panna tillsdess de blir krispigt tillsätt kantareller, tillsätt även rödlöken och stek vidare på medelhögvärme. Krydda med salt och peppar. Håll varmt!

Vispa ihop äggulor, grädde och salt i en skål. Vispa upp äggvitan till ett fast hårt skum i en ren bunke. Vänd sedan ned äggulesmeten i äggvitan – Försiktigt!
Smält smör i en liten panna på medelhögvärme. Slå på omelettsmeten och stek i 2 – 4 minuter. Strö över den rivna osten. Lägg upp på tallrik eller servera i stekpannan, toppa med baconfräset och garnera gärna med persilja.

En väldigt fin och fluffig omelett, såklart hann jag inte riktigt med att fotografera höjden på den, ha ha jag lär mig aldrig! Ska duka och planera innan jag sätter igång och matfotograferar. Men jag kan lova er att de här va den bästa omeletten jag käkat på länge!

Suffleomelett

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.