Doft och smak

Graf von lax från Herbaria

| Inga kommentarer

En färdig kryddblandning för att grava lax!?! Kan de va något att ha? Kryddan kommer ifrån välkända Herbaria och ingredienserna kommer från kontrollerade ekologiska odlingar och kryddan kommer i sin fina plåtburk (fri från aluminium) samt att den är återvinningsbar!

Graf von Lax
Kryddbeskrivning:


Kryddsalt för gravning, rimning och marinering av kött och fisk, t ex gravlax. Passar även som torrmarinad till grillat och i ugnsrätter.

Det mesta i kryddblandningen kommer ifrån kontrollerade odlingar, de enda som sticker ut och inte är eko är saltet. Kokossocker*, hickory röksalt, bergsalt, svartpeppar*, kyndel*, citronskal*, apelsinskal*, rosépeppar*, cayennepeppar*, vitlök*, enbär*. *Från kontrollerade ekologiska odlingar

Jag testade den såklart på  lax. Man kan även grava ankbröst i den kryddan, kanske något att testa! Gravad lax är ju så sjukt trevligt gott på macka eller som maträtt med stuvad potatis, enkel lyx! Okej jag säger så här om Graf von lax! Lättsamt att bara tillsätta 1 msk salt vid gravning. Man gravad laxen helt utan dill. Kändes lite märkligt. Rubba försiktigt in kryddblandningen, lägg på lite extra där fisken är som  tjockast! Droppa gärna över någon matsked med gin. Hade ingen så jag droppade över lite vodka! Efter att du gravat laxen klart, låter man den torka till några timmar i kylskåpet för att sedan pudra över rejält med torkad dill. Täck hela laxsidan med dillen! De va trevligt simpelt och sen när man skar laxen fick alla skivorna en grön fin dillkant.  Laxen hade viss röksmak från hickory saltet som är med i kryddan, jag  kan inte bestämma mig för om de va bra eller dåligt! Men märkte att de va bara ytan där kryddrubben legat som hade viss rökighet.

Rökigheten trängde allltså inte in i laxköttet. Å det tycker jag va bra!  Måste smaka några skivor till och gärna då med gott tunnbröd till innan jag bestämt mig. Test-personerna mamma & pappa tyckte att laxen smakade bra, ja som gravad skall smaka! Men jag kommer säga att traditionell gravning ä minst lika bra! Även om jag tycker om att testa nya kryddblandningar så kommer jag nog inte köpa just den här burken från Herbaria igen!

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.