Doft och smak

Lyxiga ostkex

| Inga kommentarer

De perfekta tilltugget medans du fixar de sista i köket, något för gästerna att börja med, perfekta till en drink, som aptitretare! Väldigt spröda och å mycket lätta att tycka om!

Spröda ostkex

Ingredienser:

120 g riven parmesan eller kör på den billigare parma reggiano
100 gram smör
120 g vetemjöl
lite flingsalt
lite cayennepeppar
torkad timjan och rosmarin att rulla dem i

Kör ihop allt i en foodprocessor till degen tar ihop. Vill den inte ta ihop, dutta i lite vatten! Lite! Några droppar kanske. Dela degen i två bitar och forma två rullar. Rulla i de torkade örterna och lägg att vila i kylen i 30 minuter. Värm upp ugnen till 180 grader. 

Spröda kex som kommer gå åt!

Skär rullarna i slantar (inte för tunna) och lägg på bakplåtsklädd plåt, grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg. Börja med 6 – 8 minuter. Passa dem noga, de ska bara bli lite gyllene. Låt svalna, förvara dem sedan i en burk. Går bra att frysa, rullarna och grädda när gästerna kommer. Såklart ska rullen ha tinat först!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.