Doft och smak

Asiatiska isbergskorgar med kyckling ala Nordefors

| 2 kommentarer

Receptet kommer ifrån min Twitter & Instagram vän Caroline Nordefors, kock och skribent. Det här är en av mina favoriträtter säger Caroline som bloggat receptet hos Din Vinguide   Enkelt och jättegott att laga till, jag provlagade och bjöd mor och far på de små krispiga korgarna och varnade pappa för att de kanske inte skulle falla han på läppen! Förvånad blev jag! Han åt flera och sa flera gånger de här va riktigt gott! På loppet av en vecka så har jag redan hunnit laga till maträtten 2 gånger och fler gånger lär det bli i sommar! Kommer bjuda alla mina vänner på de här!

Smakrik kyckling med soja, chili och fisksås och förföriskt krispiga isbergssalladsblad. Den sötstarka chilisåsen och fräscha vårlöken gör rätten helt sanslöst god skriver Caroline. (jag kan bara hålla med) Som huvudrätt räcker receptet till två personer. Om den serveras som förrätt kan den räcka till 4-6 personer. Ett utmärkt alternativ till fredagstacosen!

De här behövs:

2-4 port

1 msk solrosolja
400 g kycklingfärs eller tärnat rått kycklingkött
3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad (för mer styrka så hacka hela chilin med frön)
1 1/2 msk fisksås
1 1/2 msk mörk soja
1 msk strösocker
5 salladslökar, finhackade
8 färska myntablad, finhackade eller lite torkad mynta
1 lime, juice

Till servering

1 litet huvud isbergssallad
Thailändsk sweet chilisås

Hetta upp solrosolja i en stor stekpanna på hög värme, lägg i kycklingfärs och stek i 2–3 minuter medan du delar färsen med en trägaffel. Tillsätt vitlök och chili och stek i någon minut till. Häll i fisksås, soja och socker, rör om och stek i ytterligare någon minut tills köttet får fin färg. Lägg sedan i hälften av salladslöken, hälften av myntan och all limejuice och stek i 1–2 minuter tills salladslöken börjar mjukna. Lägg en matsked färs på varje salladsblad, toppa med en klick sweet chili-sås och garnera med resten av salladslöken och myntan.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.