Doft och smak

Jalapeño-poppers eller chili bites

| 2 kommentarer

Hör ni till dem som gärna köper till de där goda friterade nuggetsen med smältost & jalapeño i? Jag är en sån, inte alltid men då och då köper jag dem till min meny!
Googlade och You tubade runt och hittade själva tillvägagångs sättet. Har inget recept, utan ni får höfta lite!

IMGP0927

De här behövs:

Riv cheddarost, kanske 2 dl
ca 2 dl vanliga riven ost, vilken som bara den är god
1 förpackning cremecheese
hackad inlagd jalapeño, allt efter smak
vetemjöl
panko (Japanskt ströbröd)
1 uppvispade ägg

Het olja att fritera din jalapeño-poppers i!

IMGP0992

Så här gör du:

Blanda samman allt i samma bunke, de ska bli en ganska fast massa. Är den lös så riv i lite extra ost! Forma med hjälp av en matsked kulor, ta ungefär en msk ostmassa till varje kula ev lite mer. Jag formade dem snabbt sedan i handen, lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Vispa upp äggen lite lätt i en skål, på en tallrik öser du upp vanligt vetemjöl och i den andra öser du upp rejält med panko!

IMGP0986

Rulla dina kulor först i vetemjölet, sedan i det vispade ägget, sedan rullar du runt dem i panko. Visst du blir kladdig, va hade du väntat dig! Sen ner i äggvispet igen för att åter rulla runt en sista gång i panko. Tag upp och forma dem lite till om du inte gillar formen. Ställ åt sidan, gärna i kylen. Värm upp din olja, helst i en fritös där du lätt kan kolla till dina poppers. Fritera dem gyllene i ca 2 minuter i 170 grader. Låt rinna av på hushållspapper innan du serverar dem. Goda med en iskall läsk alt öl!

IMGP0951
Riktigt goda! Fast nästagång jag gör dem, så ska de innehålla mer inlagd jalapeños, de ska ju trots allt hetta till lite i munnen! De som blev över, de frös jag in. De borde funka!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.