Doft och smak

Korean style tacos med KOGI BBQ SAUCE

| 2 kommentarer

Legat hemma och spanat in Bourdains trevliga show som han kör(de) på CNN som heter Anthony Bourdain: Parts Unknown I ett avsnitt besöker han Korea town i LAs och där träffade han grundaren till Foodtrucksen Kogi BBQ , chef Roy Choi .

IMGP1129

Lite fakta:

Roy Choi och hans kompanjon har fyra foodtrucks som rullar runt i LA och alltid på olika adresser. Man får redan på vart de kommer att stå via Twitter eller på Facebook. Folk kommer i tid. En del är där en sisådär 30 minuter före trucksen är på plats och börjar köa. För de är oftast kö! Som mest har det varit 600 personer i kö!

Roy Choi har levt ett tufft liv på gatorna i LA. Alkohol och narkotikaberoende och spelberoende innan vändningen kom och han började studera på CIA Culinary Institute Agency. Sen kockjobb, som han senare miste och när pengarna började sinade då ringde en vän och föreslog vi kör igång och lanserar en foodtruck med nytt tänk! Nytt koncept! Vi serverar Koreansk bbq in a taco och säljer dem utanför klubbar…och på den vägen är det! Man kan säga att de nu rullar på för chef Roy Choi!

IMGP1140

En matbloggare kom över receptet på Kogi bbqsås, ja hon fick det av dem, det är hennes Korean Style tacos recept jag följt! Hennes sida hittar ni här

De här är ett perfekt sätt att använda tex överbliven pulled chicken eller pulled pork på! Nyskapande tacos ala Kogi foodtruck!

Nu vill jag till LA och käka hos Roy Choi!

IMGP1134

Körschema!

Jag lata mig och köpte en förpackning med färdig pulled pork, som jag bara värmde på!
1 förpackning med mjuka tortillasbröd
Kimchi – gör din egen! Här hittar du ett recept på Kimchi

IMGP1174

Kogi BBQ Sauce

2 msk med Koreansk gochujang chilipasta
3 msk socker
2 msk soja
1 tsk risvinäger
2 tsk sesamolja

Vispa ihop samtliga ingredienser till din bbqsås, vispa tills sockret löst upp sig. Går bra att förbereda såsen nån dag iförväg och förvara i täckt kärl i kylskåpet.

IMGP1183

Gurk pickles

Skiva gurka tunnt
2 msk risvinäger
1/2 – 1 tsk socker
1/2 tsk röd chili, jag använde både lite torkad och färsk!
En generös nypa salt

Lös upp sockret i risvinägern, tillsätt chili och vänd i dressingen i skålen där du har gurkan!Du vill att dressingen riktigt kommer åt gurkan runt om, rör lite försiktigt. Ställ kallt tills servering. Gör den helst ala minute! Du vill ha kvar gurkan krisipighet!!!

IMGP1188

Montering:
Gaffla sönder ditt kött! Häll över lite Kogi BBQ sås och låt puttra lite till. Stansa ut små rundlar ur din tortillas med en utstickare, inbillar mig att det är lättare att äta små mumsbitar än en enda stor. Smart tänkt av mig! Visade sig stämma bra!

Bottna med tortilla, toppa med kimchi, sedan pulled pork, lite picklad gurka för krunch och avsluta med lite mer Kogisås och ev lite färsk koriander! Keep em comming! De här smakade bra och på sista vändan körde vi på med lite Japansk majonnäs…inte alls äckligt! Inte alls!

Kogi betyder kött på Koreanska

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.