Doft och smak

Två Fiskare

| Inga kommentarer

Nu har det öppnat upp en riktigt fiskbutik i Umeå. Du hittar dem i Duås gamla matstudio har de slipats och kaklats upp till en helt ny lokal.

IMGP9666

Namnet på butiken är Två Fiskare och ligger på Storgatan 44.

Drivs av fiskaren Gunnar Asplund, Kvarkenfisk i Rovågern och fiskaren Fredrik Jonsson – Västerbottensfisk, Holmsund och kocken Peter Gustavsson. Hoppas nu namnen på de inblandade blev rätt. När jag sa jag vill ta kort på personalen så tyck jag de ba vips försvann!

IMGP9535

Lukten som slår emot en när man stiger in är; hav!

IMGP9538 IMGP9560 IMGP9561

Gillar verkligen lukten av fisk och skaldjur! Å här finns det fisk! Alltifrån lax, torsk, abborre, räkor,  färdiga sillinläggningar. Dagen lunch!

IMGP9683 IMGP9554 IMGP9556 IMGP9559

Traktens rökta produkter, men även ”finare” fisk som hälleflundra och

IMGP9550

marulk och red snapper.

 

IMGP9547

 

samt ostron! Yes I love it! Kartongen på bilden med tre olika ostron, har jag käkat förut och de va toppen goda tycker jag!

IMGP9693

Ser även en till produkt jag ska handla framöver! Knivmusslor aka razorclams, kika in mitt gamla recept på knivmusslor och här hittar ni ett inlägg om ostron. Klar favorit! Så lyxigt med bara ostron ett glas bubbel!
Ser även en fuling som jag ska köpa med mig hem till far vid tillfälle och det är fulingen lake, så han kan göra laka-soppa, en soppa han brukar tala om.

IMGP9677
Lokalen är vit och fräsch och här och där finns det sittplatser, för här kan man även käka lite lättare maträtter ifrån havet.

IMGP9563

För den som inte bara kikar på fisk och inläggningar, så hänger det fin fina porträtt på fiskarna som fiskar upp den lokala fisken som säljs i butiken.

IMGP9705

Å hej där är ju Leif-Tages son Fredrik! Å kolla in KingCrab har de oxå! Å kolla noga å se vilket fint namn de står på kartrongen! Iofs felstavat men men! Så den kan ju ba smaka bra!

IMGP9700
Kommer käka musslor där framöver! Någon som vill haka någon dag?

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.