Doft och smak

Krustad med Skabram och svart trumpet

| Inga kommentarer

Skabram ost, lingon, grädde och timjan och rökt renhjärta! Vad kan liksom gå fel! Inget!

Stora krustader, köpta!
Svart trumpetsvamp efter tycke och smak
1 st schallottenlök, finhackad
smör, att steka i
salt och svartpeppar
timjan
grädde
vetemjöl att reda med
finriven Skabram, 1,5 dl ja jag mätte inte så noga!

Gör så här:

Börja med att blötlägg din svarta trumpetsvamp i hett vatten, låt den dra 30 minuter. Låt rinna av ordentligt i en sil och svalna. Ta upp dem och krama ur så mycket vätska du kan ur svampen. Finhacka svampen. Finhacka en schalottenlök, fräs först svampen så att återstående vätska försvinner. Lägg sedan i löken och tillsätt ev lite mer smör.

IMGP2106AAA

Löt löken svettas lite, den ska inte få färg. Tillsätt grädden 2 dl och låt det puttra ihop,
tillsätt sedan vetemjöl iform en toppredning eller du vill börja om i en annan kastrull.

Jag började om i en annan kastrull med att smälta smör, pudra över vetemjöl och vispa ihop det…tillsätt sedan grädden lite i sänder och vispa hela tiden så du slipper få en klump. När den är slät tillsätt resten av grädden och för även över löken och svampen, krydda med lite timjan och smaka av med svartpeppar och salt. När du är nöjd med din stuvning så tillsätter du den rivna Skabramosten och rör tillsdess att den smält ut och blandats fint.

Värm krustaderna en liten stund uppochned stod det på min förpackning i ca 3 minuter. Fyll sedan upp krustaderna med din goda stuvning.

IMGP2108A

Jag garnerade min stuvning med rökt renhjärta och frysta lingon för lite syra samt färsk timjankvist! Trevliga smaker och Skabram osten i krustaden kom verkligen fram i sin hela rätt. Vi som åt den tyckte alla om den. De är ju inte superenkelt att ”laborera” fram recept. Tur man har några att bolla ideer med! Tack Jonas & Petter på Tapas!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.