Doft och smak

Åsbergets Supersting

| Inga kommentarer

Köpte en trevlig mögelost ifrån Åsberget på Obbolamarknaden, jag brukar vanligvis köpa deras Rocka Fett, en väldigt god krämig Lagrad 2-6 mån. Blå utanpå och inuti. Med mycket smak. Fick iår på marknaden höra att det fanns en än starkare å såklart testköpte jag den! Supersting heter den och den är lagrad alltifrån 6 – 14 månader. Väldigt krämig och smakrik denna oxå. Svårt å säga om den är så mycket starkare för de behöver man väl egentligen testa dem både å på så sätt göra en rättvis bedömning! Kan bara lova en sak och det är att Supersting är minst lika god som Rocka Fett!

Åsbergets gårdsmejeri ligger beläget i Bräcke, Jämtland. Å de finns massa ost som jag nu vill pröva tex Den grå örnen ifrån Åsberget, Kapten Bockskägg, Greve Dracula, Kung Carl Gustaf och Lill-amor bara för att nämna några ostar.

Alla Åsbergets ostar är pastöriserade och hantverksmässigt framställda med kärlek och mycket arbete. Gården är dessutom KRAV godkänd.
Så är ni på en marknad i sommar och ser Åsbergets mejeri på plats, smaka på Supersting eller Rocka Fett eller nån av deras andra ostar!
Eller om ni har turen att vara inärheten av mejeriet så hittar ni dit så här!

Vägbeskrivning:

Från Bräcke: Kör mot Albacken och efter c:a 15 km skylt till vänster ”Åsbergets Gårdsmejeri”
Från Albacken: Kör mot Bräcke och efter c:a 30 km skylt till höger.
På sommaren finns det möjlighet att fika och att handla i deras lilla delikatessbutik samt gå på killingvandring. Kolla in deras hemsida om ni vill!

Telefon: 0693-910 00

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.