Doft och smak

Extra Crispy GROV CHIPS – Chili Klaus

| Inga kommentarer

Fått äran att testa två sorters grov chips ifrån Chili Klaus, ni vet den där ”chiligalna” danska mannen Chili Klaus som har allt möjligt med chili i, godis, kryddor och chips. Produkter med chilistyrka ifrån 1 till 15!

Chipspåsarna är Trinidad Scorpion Butch T – wind Speed 8 och en lite mildare påse med wind speed 4 och den är smaksatt med Trinidad Scorpion Moruga.

Lite om chili sorterna som Chile Klaus valt ut till sina chips.

Trinidad Scorpion Butch T är förädlad ur sorten Trinidad Scorpion från Trinidad & Tobago. Namnet kommer från Butch Taylor, ägare till Zydeco farms i Woodville/Crosby Mississippi & hot sauce . Alla så kallade Scorpion peppers känns igen på den gaddliknande spetsen, därav namnet. Trinidad Scorpion Butch T ansågs vara den starkaste chilepeppar tills Trinidad Moruga Scorpion tog över ledningen.
Trinidad Scorpion Moruga – Världens näst starkaste chili. Fram till 2013 var Trinidad Moruga Scorpion Världens hetaste chili, men under 2014 slogs detta rekord av Carolina Reaper. Info saxat ifrån chililovers.se

Men i chilivärlden svänger de ju vad som är starkast just nu…Bhut Jolokkia? Struntsamma ni ska inte få nån mer ingående lektion då jag kan för lite om chili. Men Chili Klaus förespråkar istället för scoville wind speed istället. Admiral Francis Beaufort (1774 – 1857) för att den styrkan är mer mätbar/synbar än Scoville. Gimmick eller ej, kul med Wind Force, kom ihåg att du är älskad!

Chili Klaus chips är handkkokta i en blandning av jordnötsolja och solrosolja, i en liten fabrik i Vindsyssel i Danmark och så har de gjort i 25 år. Friterar chipsen i små mängder och i låg temperatur och temperaturen de friterar i skiljer sig iom de använder olika färska potatisar. Ett hantverks chips! Jag tycker de märks!

Så här tycker jag:

Fin fritering
Lite grövre chips, jag gillar grövre chips!
Handkokta!
Bra smak, utan att för den skull bli hysteriskt löjliga! Diggar själv den mildare. För de kan jag käka fler av. Den svarta påsen, lite mer hetta i denna påse, känner svetten lacka litegranna och gomseglet brinner lite lätt.
Nu ätit några stycken, inte så många, men nån näve eller så och de fixa jag ju lätt. Men äta en hel påse, näe de blir för mycket. Jag är inte lika tuff längre. Chili är gott, men de ska inte gå till överdrift tycker jag. Tycker ni om lite hetta så testa dessa! Å ja ni hittar såklart starkare chips om ni letar. Tycker fortfarande de ska va goda och gå och äta utan att gråta eller få astma attack!
Ni hittar bla Grov chipsen hos Ninasmat.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.