Doft och smak

Nashville style fried chicken

| Inga kommentarer

 

Friterad kyckling, hur gott är inte de! Jag har än inte hittat de rätta hot wingz receptet än!
Ni vet de där små kryddiga vingarna man kan beställa på tex MAX. Men de vingarna här kommer inte långt efter och de som åt tillsammans här med mig sa tex grymt gott eller de här var den godaste friterade kyckling jag ätit, så frasiga och goda och ja jag kan bara hålla med!

Kryddmixen till kycklingen kommer här nedan och bli inte rädd för mängden kryddor!

Du behöver följand:

1 msk lökpulver
2 msk paprika
2 msk cayennepeppar
1 msk vitlökspulver
1 msk senapspulver
1 msk svartpeppar

Blanda ihop de torra kryddorna, och ta undan ca 2 msk av kryddmixen du nu gjort. All den andra kryddan slår du över kycklingen och rubbar in ordentligt i kycklingköttet, salta även din kyckling. Sedan slår/klickar du över gräddfil. Jag valde att ta gräddfil då vi inte har buttermilk i Sverige. Ja jag vet man kan göra egen buttermilk med citronjuice eller vinäger. Men den funkar inte så bra till just detta, då den blir för lös. Fick på Instagram ett tips om långfil. Kan va något att testa nästagång jag friterar.
Låt nu den kladdiga omslutna kycklingen vila minst i 30 minuter, i kylskåpet.

Ta lite rapsolja och slå upp i en kastrull och värm upp oljan litegranna och tillsätt kryddmixen du sparade tidigare. Denna kryddolja ska du pensla dina hotwingz med när du friterat dem klart! Vispa så att alla kryddor blandas i oljan.

Fritera!

Ta ut kycklingen ifrån kylen och vänd i vanligt vetemjöl, mjöla ordentligt. Här kan du säkert bröa med Panko eller annat ströbröd. Tycker de funkade ypperligt med vetemjöl.

Värm upp olja och fritera i små batches, så inte oljan tappar alltför mycket temperatur när du friterar.
3 stycken brukar va lagom. Men lägg inte i dem 3 och 3, för då fastnar de ihop. Låt dem krispa till sig lite innan du lägger i andra biten, fortsätt sedan så med tredje biten. Ja ni fattar! Ta upp när kycklingen fått fin färg och kanske har friterat sig i 5 minuter. Låt rinna av på galler eller hushållspapper.  Pensla nu din kyckling med rapsolje-kryddmixen , håll varmt i ugnen eller servera allteftersom till dina gäster.

Goda tillbehör!

Friterad potatis
Tabascos – nya Buffalo hotwing sauce va toppen att droppa över den friterade kycklingen!
Kan tänka mig att en kall creme fraicehsås med blåmögelost i hade varit gott till.
så även Kanadensisk lönnsirap, Sriracha för mer kick. Friterad potatis eller foliebakad potatis, samt sallad.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.