Doft och smak

Saltverk – ett salt ifrån Island

| Inga kommentarer

 

En present komme till mig ifrån bästa David och Nina. De skickade en produkt ifrån Saltverk, ett hållbart och handskördat salt ifrån Island, Westfjord. Just det här saltet är smaksatt med en krydda som jag älskar, timjan! Arktiskt timjan! Stått ute ikväll och produktfotograferat, blev väldans nöjd! Ska bli trevligt att pröva saltet framöver å ni köper det hos Ninasmat.se

VAd är då arktisk timjan? Finns det eller är de bara säljknep? Jag konsulterade allvetande Google! Visst finns det arktisk timjan! På island kallas den för Blóðberg och du finner den hedar och sandiga marker i överflöd. Den arktiska timjanen har länge använts till att göra te eller som här smaksätta salt. Blóðberg är en sk stapelvara inom Isländska örter. Sägs dessutom ha en del medicinska fördelar.

Jag älskar fullkomligen timjan. Jag strör de gärna på min pizza. På det mesta kött jag steker landar timjan faktiskt! Helt klart en favvo här hemma i Holmsund.

Saltverk kommer i 5 olika sorter och Ninas mat säljer dem alla 69 kronor styck landar en burk på. Jag säger klart prisvärt!

Flaky Sea Salt
Birch Smoked Sea Salt
Lava Salt
Licorice Salt
Artic Thyme Salt

 

Gillar verkligen de små timjanlöven som skimmrar nere i det vita saltet. Kommer framöver beställa de andra salterna!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.