Doft och smak

Lövenläsk – en officiell produkt

| Inga kommentarer

Så jäkla bra initiativ! En soda som sponsrar Umeås stoltheter Björklöven (hockeylag) med 5 kronor för varje såld burk!

Skulle köpa en burk för testning och smak, men på Ålidhem hade de sålt slut av dem! Men de fanns i Holmsund! Måste ha sålt bra inne i stan! Å de har sålt bra ute i Holmsund också. Kul!

Vilka är de bakom läsken?

Marc Uå har ritat omslaget eller det kanske heter etikett, brygden är sedan framtrollad av bartender Emil Åreng och producerad av Bryggverket, Umeå. Å de här är en läsk, inge öljox inblandat. Jag = jätteglad för det!

Allt för Björklöven eller tillsammans med Björklöven är den nu här – Lövenläsk! Coolt! Nu kanske det låter som jag är värsta hockey-freaket som står på läktarn varje match och vrålar domarjävel sha la la la, men de stämmer inte. Totalt ointresserad av sport. Totalt! Ville bara fastställa det!

Hur sägs den smaka?

Emil Åreng säger att läsken hamnar i samma kategori som Portello och Trocadera. Hoppas jag inte känner Portellosmaken, för den går inte hem hos mig. Ingen vet exakt vad det smakar säger Emil, han säger bara att den är jävligt god!

Om man läser innehållsförteckningen bak på burken så står det att läsa att den innehåller just de! Björklöv, lime och citron mm.

Säljs via Coop i Umeåområdet och kostar 25 kronor styck, dyr läsk? Äh tänk på att du sponsrar med 5 kronor till ditt favorit hockylag. Kul grej speciellt i dessa Covid19/Coronatider, en extra inkomst för just ditt lag. Tycker de STORA drakarna kunde ta efter. Fatta vad bra! Köper gärna tex chips där viss avkastning går till något projekt varesig det är i Sverige eller utomlands!

Så vad tyckte jag om denna  Björklöven läsk?

Bubblor -små pigga!

Smak – hmm lite citrus, lite björklöv eller björksav för de ha jag testat.

Tror de flesta kan gilla läsken faktiskt och jag drack min testburk till min grillmiddag och de funkade fin fint!
Om jag kan tänka mig att köpa fler burkar? Absolut!

Pris 25 kronor

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.