Doft och smak

Fake Pizza Hut peperoni stylee pizza

| 9 kommentarer

Är ni som jag!? Gillar ni Pizza Huts stil på pizzan? Se hit! Tjockbottnad pizza! I love em! Men här i Umeå finns de ju ingen Pizza Hut. Så hur svårt kan de va och göra egen ”deep dish pizza”? Men de va ju de där med metallformarna som de använder sig av! Surfade runt på deepdish pizza & panpizzaformar på internet och hittade tillslut formar i USA. Vet inte hur vanligt de är med panpizza i Sverige!? Gillar vi den inte? Tycker inte man ser det så ofta i Sverige på pizzeriorna, förutom på Pizza Hut. Annat verkar de va i USA! De är där de skapade denna pizza som kallas The Chicago-style ”deep-dish” pizza och de kom på den redan 1943 på Pizzeria Uno, i Chicago. Innehåller mycket tomatsås och mycket ost som fyllning, den är ganska olik den tunna vanliga pizza som vi är vana vid! Detta blir mer som en paj, se de som en skål som håller fyllningen! Så nu slår jag ett slag för denna pizzasort!  Ja de va en liten fakta parantes!

Kom hursomhelst senare på kvällen in i en pizza disskussion på Twitter och berättade att jag skulle beställa pizzaform från USA. De fick jag inte! Swedish Mike fixade dem åt mig från England! Tack så mycket! Grymt sjysst Mike! Va trevligt med internet vänner!


Så då va de bara att börja leta efter ett bra degrecept och jag måste säga att jag hittade rätt på en gång.

Deg till panpizza:

3,5 dl mjölk
3 tsk torrjäst
1 msk socker
1 tsk salt

2 msk neutral olja (ej olivolja)
640 g vetemjöl

Blanda i en hushållsassistent och använd degkroken, mjölk (värmde den inte ens), jäst. Mixa noga tills allt har löst sig. Släng i salt och mjöl. Men spara med att tillsätta oljan. Den tippar vi i på slutet! Kör nu din assistent på låga växel i ca 10 minuter. Under senare delen av den här processen tillsätter du oljan, en sked i taget. Platta sedan ut degen i en panpizza-panna. Glöm inte att smeta på olja i själva formen. Tjockleken skall vara ca dubbelt så tjock som hos en vanlig pizza och få en tjock rejäl kant. Pudra den lätt med lite mjöl och täck över alltsammans med plastfolie samt kör in den i kylen i minst 6 h! Den blir bäst om den får ligga där i 24 h. Min fick stå i kylen i 11 – 12 timmar. Smidigt!
Nästa dag tar du ut pizzabottnen och lägger på tomatsås och din favorittopping. Grädda sedan helst hela härligheten på en pizzasten för att få så hög värme i ugnen som möjligt. Skrämm upp ugnen till 250 grader. Grädda i ca 10 – 14 minuter.

Nu hade jag lite bråttomt igår och tog en genväg med tomatsåsen, de skulle jag inte gjort! Gör egen tomatsås, den jag använde va väl okej! Så gör egen, de är ju enkelt & du kan krydda den som du vill! Nästa gång kommer pizzan rocka ännu mera/smälla högre än idag! Ska förfina den med egenkryddad tomatsås och bättre peperonikorv (glöm inte att snitta korven, då viker den nog inte sig) samt använda mig av en annan sorts ost, ska nog köpa mozzarellaost tills nästa gång! Men åter till pizzan, stryk ut rejält med pizzasås över hela pizzabotten, toppa med ost, rikligt! Jag sa rikligt! Toppa sen med peperoni och strö över mer ost. Grädda din skapelse! Jag strödde på Oregano när jag tog ut pizza ur ugnen.

Betyg: Jävligt bra hemma deep dish pizza måste jag säga och bättre kommer den bli med lite fin lir! Har redan andra pizzor i skalln, som jag ska sätta i verket! Va lite rädd för att pizzan skulle bli rå gräddad, eftersom den är såpass tjock! Men de som va bra, va att man gnider in stålformen med rapsolja innan man lägger dit degen. Ganska mycket olja tog jag. Den gör nog sitt, hela anrättningen fick en trevlig crust och va inte de minsta ofärdig och de beror nog både på formarna och rapsoljan, lång jästid samt pizzabagarn förståss ha ha ha!

Lyckad pizzalunch och va trevligt att kunna göra egen bra panpizza hemma. Gör man sin egen kan man ju komponera den precis som man vill! Samt att denna pizza mättar många personer om man bara kör slices av den. Å jag har ju två formar, så nog ska folk bli mätta som kommer och käkar! Kom sommar! Ser ni pizzafest framför er? Jag gör då de!

9 kommentarer

  1. Pingback: Fake Pizza Hut peperoni stylee pizza

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.