Doft och smak

Bönchips från Öland

| 1 kommentar

Chips gjorda på bruna bönor, de måste ju lätt testas!  Beställde 5 påsar för 100 kronor från Öländska bönchips i smakerna, naturell, chili/dill, örter och tryffel. Man fick en påse på köpet gratis! Supersnabb leverans, hade paketet dagen efter! Öppnade chilidill först och de smakade bra, bra kryddade, ingen feg chilismak. De gillar jag! De smakar ju inte som vanliga chips och de förstår man ju eftersom dessa chips inte är gjorde på potatis utan på bruna bönor. Bra tugg/crunch i dem. Jag serverade dem i helgen när jag hade gäster och de gick åt på en gång! Jag tänker mig dem som komplement brevid tex en ostbricka, dip & grönsaker. Kul produkt! Varje påse innehåller 50 gram.

Vid fotograferingen igår testade jag även örter och Vinterfest – tryffel. Tryffel chipsen smakade otroligt bra tycker jag. Örter kunde fått smaka mer. Nu smakar ju vissa chipsen mer och vissa mindre, då de inte använder sig av tillsatser och därför går det inte att fördela kryddningen jämt.  Bönorna är ekologiska och odlade på Öland och de är bara naturliga kryddor samt havssalt tillsatt. BRA!

Chipsens smaker:

Chilidill – cayennpeppar och mald, torkad dill
Vinterfest tryffel – en subtil, jordig smak som känns lyxig
Örter – timjan, mejram, persilja och salt
Naturell

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.