Doft och smak

Chit´s – Dip Chit South of the border

| Inga kommentarer

Jag gillar ju att gå och botanisera i butiker. Har inga problem att fördriva någon timme eller så på tex ICA Maxi å leta efter nya saker att testa. Ett tag så hade de en väldigt spännande chilihylla. De kändes som om de verkligen satsade på chiliprodukter. Men nu är de tyvärr ett rätt skralt utbud! Fick iallafall tag på en burk med Dip Chit. De är en krydd/dipmix, på burken kan man läsa att den räcker till 1,5 liter färdig dip! Chit tänkte jag hur stark kommer denna dipmix blandning va!? Gick ju in i väggen av Blairs Queso sist jag testade något hett! Så jag fega lite för jag ville inte ha en käft som stog i lågor!

De rekommenderade 2 msk krydda till en 3 dl gräddfil. Jo tjena tänkte jag, tog bara 1 msk torrkrydda och rörde runt med gräddfilen, sen fick den mogna i kylen nån timme! Funkade förvånantsvärt bra! Bara lite lite stark. Så jag kan tillochmed nog tänka mig tippa i lite mer kryddmix nästa gång jag rör iordning dip. Kan nog även funka som smaksättning av ett kryddsmör!

Mixen innehåller selleri, salt, chilipulver, koriander, hackad lök och vitlök. Den är ganska ”slarvigt” hackad mixen, men de göra bara att den ser mer hemmagjord ut alltså ingen nackdel tycker jag. Burk inköpt på ICA Maxi och den kosta runt 60 kronor

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.