Doft och smak

Obbolamarknaden 2013

| Inga kommentarer

Obbola marknad infaller i Juni varje år den 15 – 16 Juni. Rätt mycket lakritsremmar blir de och munkar och Thai käk, men även lokala producenter såsom Skärgårdsmat och Gamla Salteriet är där. De båda erbjuder rökta produkter från havet, men Skärgårdsmat har även med sig en rökt kyckling som sedan är glaserad i en god mangosås. Testa den! Å har man inte smakat Gamla Salteriets Sjöbab eller deras laxsoppa så skall man göra de! Kul att marknaden återkommer år efter år, även om den blivit mindre med åren.

Iår hittade jag en ny knalle! En ostförsäljare! Å vilka ostar. Han sålde produkter ifrån Åsbergets gårdsmejeri. Ett mejeri beläget i Bräcke, Jämtland.  Fick smaka alla ostar och gick därifrån nöjd och glad över mina inköp som blev en getost som heter Vild-Geten, en blåmögelost som vann guldmedalj 2011 i SM i Svenskt Mathantverk. Den är verkligen krämig & läcker. Hur kan man inte gilla getost?

Vild-Geten

Fick även smaka en ost som smakade grymt mycket och den hette Rocka Fett! Fanns även en ost med namnet Kapten Bockskägg, den borde jag väl egentligen köpt med mig. Köpte även hem en feta-ostliknande ost (gjord på komjölk) som ligger i en rapsolje-lag kryddad med rosepeppar, oliv och vitlök och andra kryddor som går under namnet Poseidon. God i sallad, god på smörgås eller som dip till tunnbröd chips! Ostarna är riktiga mathantverk!

Poseidon

Köpte även ett knäckebröd som jag fick smaka hos en annan försäljare. Hårdbrödet som heter Skogsknäcke innehåller både bark och enbär. Brödet bakas i Lillhärdal i Härjedalen av Svenskt Mathantverk är ekologiskt och KRAV märkt.

SkogsknäckeJag köpte även med mig en blåbärssylt, spetsad med punch från Svenskt mathantverk. Fanns även lingonsylt spetsad medwhisky och rabarbersylt.

Blåbärssylt  med punch

Måste steka plättar/pannkaka och servera dem med lite vispad grädde och en klick med punch blåbär! De hade även enbärsmust, men stålarna sinade. Har ni inte besökt Obbolamarknad gör det!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.