Doft och smak

Apotekets julsenap 2013 från Apoteket Lejonet

| 1 kommentar

Tycker de är kul att Apoteket lanserar en ny ”special edition” senap i fina lerkrus varje år. Även om jag kan tycka de är en stor burk för en person att göra slut på!

Olika recept på senapen från år till år och receptet till just årets senap kommer ifrån olika apotek varje år. I år kommer senapen från Apoteket Lejonet,Västervik. Kronans droghandel och Apotek Hjärtat kör även de med julsenap, men de har sina traditionella sorter och ingen specialare! Iifjol gav jag Apotek Hjärtat vinsten…för då tyckte jag den va bäst!

Årets Apotek senap är söt och lite stark, och innehåller lite vitlök. Men bli inte rädd ifall ni inte gillar vitlök. Den smaken dominerar inte! Nämnas bör, att detta är en grovkornig senap och ingen slät historia. Njut den tillsammans med en bit saftig julskinka på en macka eller till skinka och sölan då gör den sig fint!

Förra året störde jag mig på att de bara släppte sin special edition senap i dyrt lerkrus. Men jag har tänkt om lite i år. Då lerkrusen kommer bli fina muggar att dricka kaffe te eller varm choklad ur framöver!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.