Doft och smak

Sötsur biff med chili & ingefära

| Inga kommentarer

Jag fortsätter med mer Asiatisk matlagning, denna gång en sötsur biff från Kina. Började med att sprätta upp min frysta wokpåse och sorterade bort minimajsen! Hur i helvete kan de slänga med dem i varje wokmix? Jag efterlyser en utan! Visst brukar hacka egna grönsaker för att slippa dessa spioner! Men onekligen är det ju smidigt med wokgrönsaker från frysen. Å hur Kinesisk den här maträtten egentligen är kan väl diskuteras då receptet kommer från en större dagstidning i Sverige!  Så nu efter att ha lagat den, så känns den lite som om de är en maträtt som finns med på våra försvenskade Kinakrogar. Jättegod, men ingen whoaw rätt! Mild en rätt som mååånga kan gilla!

För 4 personer

Tillagningstid, ca 20 minuter om du förberett allt. Perfekt, för medans kokar du ditt ris!

 
De här behöver du:

600 g finstrimlad lövbiff
1 msk soja
1 msk färskriven ingefära
1 tsk finhackad chili
1 1/2 msk rapsolja
600 g wokgrönsaker
1 burk med champinjoner
2 dl hönsbuljong från fond
1 msk socker ev mer
1 tsk rödvinsvinäger ev mer
1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten
1 tsk fisksås

Att äta till:

ris
snabbstekt pakshoi
för lite mera trivsam hetta så strö gärna över lite chiliflakes


Gör så här:

Finstrimla ditt kött fint. Blanda soja, färskriven ingefära, finhackad chili och rapsolja i en skål. Vänd ner köttstrimlorna och låt allt dra en halvtimme innan köttet wokas.

Hetta upp en wokpanna. Tippa i köttet och stek det hastigt under omrörning i en minut. Ta upp och lägg i wokgrönsakerna istället. Vänd runt dem någon minut.

Vänd ner köttet och tillsätt hönsbuljongen, sockret, rödvinsvinägern och din redning på majsstärkelse löst i vatten. Låt allt koka upp. Smaka av med fisksås och sjud grytan en dryg minut. Smaka av med socker och vinäger å fisksås. Serveras med ris och blandad sallad.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.