Doft och smak

Tapas bar och deli – min andra pryo!

| 3 kommentarer

Nu är det sommar och jag har inte gjort så många blogginlägg! Jo bloggen lever i högsta grad! Den har bara semester! Lägg märke till att bloggen har semester. Jag har jobbat på i det tysta, bortsett ifrån Instagram updates. Först pryade jag och flippade burgare och hade egen burgare på meny på It’s Only Rock n Roll på hamburgarens dag, sen grilluppdrag med fler inhopp som följd och sedan hemligt bartender inhopp på sluten fest någon helg efter det. Det här har hittills varit en väldigt lärorik sommar! Även spånat på en burgare som kom upp på Cruisin Kitchens meny som specialare! Umeås bästa foodtruck! Fränt!

Men nu var det dags för andra pryo-tillfället och denna gång va jag med på service på smakligt nyrenoverade Tapas bar och deli ochsåklart med ny spännande meny!

IMGP4882

Jag i ett riktigt storkök med riktiga kockar, spännande och se hur en service går till! Jag kan intyga att gemene man inte förstår hur mycket jobb det läggs ned på gästerna dvs ni/jag varje kväll!

IMGP4898

IMGP4934

 

Nu kör vi service!
Överallt pryttlar som jag kommit att älska, alltifrån stora stekbord, den fräcka Rational ugnen, kantiner och små klämbara petflaskor med allehanda innehåll.
Iklädde mig medhavdt förkläde och kockrock, såklart man är väl en fullfjädrad wannabe/nörd! Då äger man sånt 😀

IMGP4826

Så va jag där! I ett resturang kök, mat som skulle lagas å gå ut till gäst. Inte lika nervös som jag va när jag flippade burgare första gången på Its only rnr men så, jag skulle ju bara va med och se på…ha! Men där tog jag fel. Fick jobba med Petters kollega Jonas Olsson med 28 imponerande år i branchen i det varma köket! Petter fixade det kalla som skulle ut till gäst.

IMGP4958

IMGP4961

Jag friterade potatis, pimpade sen med aioli och röd bravasås, grillade vitlöksbröd, stekte/värmde räkor, formade albondingas och monterade ihop små gulliga Iberico sliders, friterade bläckfisk mm allt förståss under supersvison av Jonas! Yeah yeah ingen lek det här med att laga maträtter på krogen, snacka om att man ska ha simultanförmåga och kunna läsa bongar rätt! En släng av någon bokstavskombo kan säkert va bra att ha dvs om man kan mästra den. Å jag som aldrig kan va helt still, så visade de sig va en bra miljö för mig ha ha ha ha!

IMGP5100

IMGP4954
IMGP4963

Tur jag hade hjälp av proffs att läsa bongarna!

Man ser att Petter och Jonas funkar bra ihop, för allt bara flyter på! En fisk, här och en caprese här. Bongarna kom istrid ström.  Jag hjälpte till där jag kunde, så emellan att ge en hjälpande hand till Jonas så fixade jag disken, en nog så viktigt uppgift. Stannar disken av, då kan man räkna med kaos! Å man ser här hur viktigt det är med kommunikation, så att man får ut rätt mat, till rätt bord och i rätt tid! Mycket viktigt!

IMGP5126

Sen va de dags att smaka på själv i egenskap av matbloggare tyckte delägaren Petter, men jag sa nej! Nu kör jag en fullservice, så återkommer jag som gäst och matbloggare en annan kväll. Hann verkligen inte med att fotografera, utan jag va helt inställd på de uppgifter jag fick!

IMGP4843 IMGP4848 IMGP4859 IMGP4867 IMGP4887 IMGP4923 IMGP5140
IMGP4939

Ovan lite bilder efterstängning. Å fatta! Även fast krogen stängt kl 22:00 å ni gått hem så går inte köksfolket hem förräns de ha städat och optat lokalen inför nästa drabbning!
Alltid ligga steget före…

Resturangfolk ä ena riktigta slitvargar! Vilken arbetsbelastning, men va skoj vi hade! Nu vill jag mer!

 

I Söndags va jag gäst o bara strök omkring och njöt! Här raddar jag nu upp min gedigna avsmakningsmeny!

Började med en trevlig sallad Caprese, tomater med buffelmozzarella och god olivolja ( att tomater kan va så goda!)  åtföljdes av grillad Halloumi och marinerad kronärtskocka,
toppad med riven parmesan.

IMGP5156
IMGP5161

In kom sedan en grön marmorbricka med glimmrande Lardo med olivolja droppad ovanpå, yeah! Kan man leva på Lardo? Satan så gott! Ja jag svär! Ge mig ett block lardo nu!!!!!!!!!!

IMGP5168

IMGP5048

Sedan fick jag in en bricka med en sån där gullig Iberico slider med ketchup, tryffelaioli, chorizo, rökt cheddarost och inlagd fänkål och bredavid friterad padrones! Tänk att mini burgers kan va så goda!

IMGP5189

Ugnsbakad flankstek med brynt smör och flingsalt, fantastiskt va lite flingsalt ovanpå kan göra! Man trollade verkligen fram köttets grillade smak i munhålan som Carl Jan Granqvist så fint skulle sagt.

IMGP5192

Chipolata med surkål och chimmichurry. Aldrig smakat just korven Chipolata förut! Hej hej riktigt riktigt god liten korv! Å surkål är ju fantastiskt gott! Bra till korv!

IMGP5163

Kaninterrine med gratinerad chevre och glazerad med ugnsbakad rödlök. Kan va så att det här va kvällens favorit! Vilken läcker maträtt! Aldrig smakat kanin förr så det va en trevlig bekantskap! Topp betyg!

Avslutade med Garrotcha (ost) och tomatmarmelad, men den får ni ingen bild på.

Behöver inte ens säga att jag blev mätt va? Jag lämnade tom lite flankstek innan jag rullade hemåt mätt och belåten!

IMGP5209

Tack för mig å tack för att jag fick hänga med er alla! Speciellt tack till Petter och Jonas!

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.