Doft och smak

Än hinner ni fixa

| Inga kommentarer

Än hinner ni fixa, in och köpa det sista. Kanske er senap misslyckats? Eller ni kanske sett att ni inte ens har senap i kylskåpet! Vad ska ni då ha på skinkan? Sprinta iväg till närmsta Apotek och köp deras grovkorninga senap i Höganäskrus som iår är Provisorns senap och är framtagen på 1950 talet på Apotek CW Scheele i Stockholm och blev vald 2009 till årets senap. Den är lite kralligare än den vanliga senapen och den är kryddad med vitlök och kryddnejlika. Funkar utmärkt säger jag och den kommer i ett krus med trälock som du kan spara, bara dra bort etiketten och förvara tex sill eller andra inläggningar i eller varför inte testa och använd dem som kaffemuggar. Återbruk är ju fräckt! Även om jag allt som oftast är katastrofalt dåligt på å va duktig!

Kul tradition som Apoteket kör med, en ny limiterad senap varje år. Hoppas det traditionen fortsätter! Å det här med namnet. Provisorn. Förr i tiden var det bara apotekschefen eller apoteksägaren som kallades för apotekare. Övriga apotekare kallades för just provisorer. (låter som något väsen hämtat ur Harry Potter tycker jag)

God jul på er alla!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.