Doft och smak

Koreansk rostad potatis

| Inga kommentarer

Ett väldigt gott tillbehör med asiatisk touch. Receptet hittade jag på Guldfågels hemsida. Jag har valt att kalla dem Koreansk rostad potatis, men hos dem heter receptet Sesam och soja-glacerad potatis. Om man Googlar runt lite så verkar de heta Kamcha Jorin eller Gamja Jorim och härstamma från Korea.

Rostade potatisar 2.0! Salta och lite nötiga blir potatisen av soja- och sesamglazen. Vill du lägga till lite sötma som gör den en aning karamelliserad kan du tillsätta lite honung under bryningen. Jag säger gör det, för de blir jättegott!

 Du behöver:

1 kg småpotatis, gärna små delikatesspotatis 

1 msk rapsolja 

3 msk smör 

1 st vitlöksklyfta 

2 msk Japansk soja 

1 msk sesamolja 

0.5 tsk nymalen svartpeppar 

2 msk rostade sesamfrön 

2 st salladslökar

Salt 

 Så här gör du:

Värm ugnen till 225°C.

Sväng runt potatisen med lite olja i en ugnsfast form och krydda med salt. Rosta tills potatisen är mjuk. Känn med en vass knivspets eller potatis sticka.
 

Hetta upp en stor stekpanna med smör och vitlök som du bara krossar lätt. Bryn potatisen i smöret i någon minut tills den börjar få lite färg.
 

Slå på soja och sesamolja och gärns en dutt honung, sväng runt pannan så att all potatis täcks. Låt glazera i någon minut och ta sedan pannan från värmen.


 

Toppa med rostade sesamfrön och finhackad salladslök.
Låt inte de steka med man vill behålla de krispiga I salladslöken. Så lägg i de sist!

Servera potatisen varm.  Gott med en sesam dressing ovanpå, tipsar om Jennie Walldens Sesam ur såskollektionen Uma – Asiatiskt på studs! 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.