Doft och smak

Basta! Urban Italian

| Inga kommentarer

 

De öppnar en ny restaurang i Umeå idag 16 November! Basta! Urban Italian. Vart? I MacDonalds gamla lokaler mitt i Umeå centrum, å jag blev inbjuden och komma och käka å testa menyn dagen före de öppna! Vilken grej å få komma som VIP! Å jag fick dessutom ta med en vän! De bjöd på allt utom dryck!


Vilken uppdatering av lokalen! Väldigt pråligt, men på ett fint sätt. Som någon på Facebook skrev ”det ser lyxigt och dyrt ut å då blir de dyrt tyvärr”, men jag tycker de verkade ha “normala” priser!  

På alla bord stod den en kanna med olivolja i samt fina salt och pepparkar.

Vi fick ett litet fönsterbord och härligt välkomnade! Vår servetris frågade vad vi ville dricka. Vi valde vatten och läsk! Sedan kom vår servetris och berättade upplägget för kvällen.

Den inleddes med 3 satta förätter. Vi fick Aranchini, friterad risotto boll som serverades med trevlig kryddig sås.

Förätt nummer 2 va Sexy Carpaccio – väldigt tunnt utbankad oxfile som serverades med cognac dressing och hyvlad parmesan och friterad kapris som är så himla gott! Egentligen skulle de även legat pinjenötter på, men vår servetris va väldigt proffsig och frågade om någon av oss va allergisk och hade full koll på maträtterna som landade på vårt bord.

Nummer 3 va deras Pumpkin Burrata. En pumpacreme garnerat med granatäpplekärnor, friterad purjolök och i mitten tornade en burrata upp sig och längs sidorna stod ugnstorkad lufttorkad skinka.  Väldigt fint presenterat!

Alla förätterna va goda! Favoriten va lätt carpaccion! Lyxig!

Sedan fick vi fritt fram å välja ur menyn. Vi tog två olika rätter! Det fanns både pizza och pasta å välja på! Vi valde dennagång pasta även om pizzorna som bars ut såg väldigt trevliga ut och jag reagerade på att den hade väldigt fina kanter, precis som Napelotanska pizzor ska ha! Tänker återkomma och käka igen och då käka pizza!

Kolla in den fina ugnen!


Fint porslin! Hela lokalen va fin, de har lagt ner både tid och pengar på inredningen. De märks!

Hursom jag valde en pastarätt som heter Big Boy Manzo – Krämig oxfilepasta med svamp, färska örter, spenat och parmesan. Stor portion på “handmålad” tallrik. Sånt porslin du kan se på resturanger runt om i Medelhavet. Jättefint!

Krämigt och gott! Reagerade på att det var “köttiga” alltså stora svampar i maträtten, och det tycker jag va positivt. Väldigt krämig god pasta! 

Min kompis valde pasta Tartufo. Deras klassiker med krämig tryffelsås blandat med tryffeltapenade och lyxiga Marconamandlar. Provsmakade lite, tog bara lite sås och lite pasta. Smakade väldigt gott! Vem gillar inte tryffel liksom!

Bilden på Jonas maträtt försvann tyvärr!

Bägge pasta tallrikarna går nog hem hos gemene man. Lätta att uppskatta, tycka om.

Vi fick välja efterätter oxå! Jag valde en Tiramisu, men jag saknade de Marsaladränkta kexen! Här va Savoiardikexen smaksatta med Amaretto. Dock för lite, men gott ändå! En mäktig efterätt! Orkade faktiskt inte äta upp hela!  Märker nu att jag saknar bild på den med! Sånt som händer! Vi hade fullt upp med att käka!

Kompis Jonas tog glass och fick in tre kulor glass. Choklad, vanilj och pistage. Chokladglassen va godast! Å sen toh vi även espresso på det!

Vilken trevlig Torsdagkväll det blev!

God mat med kompis Jonas. Fantastiskt service runt vårt bord. Mycket bra! Bra storlek på huvudrätterna! Hade önskat en större portion av deras Sexy Carpaccio men de bara för att den va så himla god! 

Enda minus va lite för hög musik i lokalen. Jag håller nog på bli en riktig gubbe och sen på de, kallras! De blev kyligt när en av dörrarna öppnades. Men det löser de ju lätt med en dörr alt draperi. 

Idag har ni chans å gå hit! Jag kommer besöka dem igen å då testa någon av deras Napoletanska pizzor för de så verkligen trevliga ut! Basta! #Urban Italian finns i fler städer. Å idag är det dags att öppna i Umeå.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.