Doft och smak

Pour some heat on your food!

| 2 kommentarer

Testat två för mig nya och rätt starka såser, perfekta att ha tillhands när man vill stänka på lite extra hetta på sin mat, ja att krydda på med vid bordet tex vid tacos, pulledpork, någon tam gryta eller rent av på en sallad med skaldjur! Gillar du spice så kika hit!

 

Testade först D’Elidas, denna brandgula sås från Panama. Den luktar fantastiskt gott! Den är rejält hot, kryddad av solmogen Habanero! Jättegod! Men som sagt de är bra tryck i den. Men jag gillar den…några droppar åt gången! D’Elidas finns i tre versioner D’Elidas Röd, D’Elidas Orginal Gul, & D’Elidas Grön Chilisås. Den röda är bara baserad på just röda Habanerofrukter medans den gula är baserad på gula Habaneros & senap. Den gröna från D’Elidas har de såklart gjort på gröna Habaneros! D’Elidas har även en Sweet & Sour Sauce som jag måste testa!

Delar av receptet till D’Elidas håller fabrikanten såklart hemligt men de tre viktigaste ingredienserna är den lokala chili-frukten Aji Chombo, senap och vinäger. (Aji Chombo som uttalas ”Ahii” är namnet på den Panamanska varianten av chilifrukten Habanero pepper.

Den röda flaskan från D’Elidas passar bra till kötträtter.
Gula passar bra till allt skriver jag själv ha ha ha ha
Gröna till kyckling, fiskrätter och vegetariska rätter. Innehåller ingen senap!

Tänk omlett sprinklad med D’Elidas, mums! Imorron gör jag omelett, serverar mig själv, sallad och några stänk D’Elidas ovanpå omeletten!

Jag tror jag är hooked!

 

Den andra flaskan ABSOLUTE CAYENNE – Fine Cayenne Hot Sauce är från Scovilla (bara namnet låter lite farligt) De är en sås baserad på pepparsorten Cayennepeppar. Lite stickig i smaken och ja het även om det på flaskan står styrka 1 och på den här flaskan satt de inget droppskydd i toppen som de gjorde på flaskan från D’Elidas. Så det är lite lätt att hälla på lite för mycket av den när man ska ta. Far ska få testa denna till sin cayennepeppargryta! God! De säger själva att den är idealisk för pizza! Måste testas! Dags för en deep pan pizza igen! De skriver på sin hemsida lite roligt – Not only for serious grillers! Tänkte själv genast på serial killers (filmskadad? Svar – Ja) Måste testa fler sorter från Scovilla känner jag. Kul med chilisåser, även om jag kippar efter andan ibland!

Förut körde jag mest på med Tabasco, men inte så ofta längre! De finns ju verkligen en uppsjö med chilisåser därute att testa! En del floppar blir det men det blir även en del guldkorn som man finner!

Köpte dessa flaskor via Kryddlandet.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.