Doft och smak

Tataki

| Inga kommentarer

En häftig Japansk maträtt, som jag serverade som förätt. Köp helst hel ryggbiff så du kan skära tjocka skivor, så du vet att du får fina jämna skivor, eller gör som jag köp ett färdigskivat å lite ovetandes hur skivorna ser ut, ja jag anser att du chansar då. Hursomhelst måste du anpassa stektiden för just DIN köttbit. Å är du rädd så frys din köttbit några dagar först innan du tillagar din tataki.

Tataki stekt yta, rå kärna inuti. Hetta upp en stekpanna, gärna gjutjärn på högsta värme och fläkten på full fart. Stek din ryggbiff i rykande het stekpanna utan något fett, men se upp bara 30 – 1 minut på varje sida, för du vill behålla råheten inuti! Ta genast av spisen och lägg dem i marinad bestående av följande

marinad:

chili
ingefära, jag valde ingefära i pulverform
soja
koriander

Om du har möjlighet, så vacumförpacka annars lägg i påse i kylen över natten.

Tag ut köttet ur påsen, men spar din marinad för den är fin att droppa över köttet just innan servering. Skär med vass kniv fina bitar av ryggbiffen och arrangera på tallrik. Gott till är miso smaksatt majonnäs, picklade korianderfrön, färsk chili, färsk koriander. Droppa försiktigt över lite av marinaden och strö över lite furikake.

Njut!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.