Doft och smak

Gourmetstål

| Inga kommentarer

Kolla in vad jag fått lägga min händer på! Jag såg dem på Nolia, där de pumpade ut pizzor och demade sitt Gourmetstål. Va så mycket folk så jag valde att kontakta dem sedan via epost och va roligt företaget finns nästgårds, i Obbola! Så jag fick jättetrevligt besök på kvällen å Gourmetstål att testa!

Först ut fick stålet bekänna sin färg ute i/på grillen, funkade kalas å jag som önskat mig ett stekbord, perfekt när man ska flippa burgers och steka bacon och ägg samtidigt. Lite större yta än en stekpanna.

Nu va ju inte stekbordet fyllt med prylar denna testvända, jag körde 60 grams sliders och
it worked like a charm!

Här hade jag rymt både ägg och bacon och nån chili, härlig yta och bara kunna skjuta runt råvarorna på när man jobbar!

De ser väl ok ut! Fränt egna små sliders! Ohh i like it! Å stålet är lätt att rengöra, efter medans gourmetstålet är varmt  så kan du bara slå på vatten och eventuella matrester förångas. Å Gourmestålet klarar det, det slår sig inte!

 

Men duger Gourmetstålet till pizza inomhus å de i vanlig hushållsugn? Ni som jag har säkert försökt göra egen pizza hemma med pizzastenar och olika andra trix! Men pizzorna kommer typ alltid ut soggiga och väldigt sorgliga, inte alls som de på resturang! Men nu med Gourmetstål, så ser de ljust ut! Kolla in! Mitt första försök!

Kolla in crusten ja förlåt degkanten! Puffig och pizzan blir verkligen som på pizzerian!

Hemsk bild men den kommer direkt ur mobilen ville bara visa upp kanten igenomskärning! Ni som följer min Instafeed å på Facebook har säkert sett att jag sagt att jag ska bli bäst på pizza i Holmsund i sommar, å nog börjar jag närma mig. Testat minst tre olika degar och har nu modifierat en pizzadeg så jag kommer kalla den min! Resultet ser ni nedan!

 

No more soggy pizzas! Å här är den gräddad & pimpad med timjan och bearnaisesås, ingen kan klaga på den här pizzan!  Ingen!

Trixet är hetta! Gourmetstålet kommer upp i 400 grader om du har stålet högt upp, i mitten av ugnen dryga 330 grader, här får man laborera lite. Å med stålet så blir det verkligen hett! På två, tre minuter har du fin gräddad pizza beroende på vilken höjd du har gallret. Har bjudit på pizza i kvarteret dels ifrån min Uuni och nu ifrån Gourmetstål. Top notch lät hantverkarna hälsa! Så simpelt ingen eld att hålla koll på, Uuni tenderar bli hetare och kräver mer av dig som matlagare/pizzabagare, så jag måste ge + betyg till Gourmetstål. Stålet är simpelt att använda och lätt att rengöra, Uuni ugnen kräver lite mer passning, men jag finner sånt kul. Men nu börjar hösten infinna sig och de är inte lika kul att stå ute och grädda pizzor i mörker å snålblåst och jag kommer inte pumpa ut pizzor på vintern i min Uuni, då får den vila utan då kommer jag ha framtida pizzarace på mitt Gourmetstål! Hävdar att jag får till lika bra pizzor på Gourmetstål! De ni!

Som sagt inte bara pizza du kan trolla fram å ut på detta stekjärn/häll ifrån Gourmetstål. Använd den gärna somstekhäll, teppanyakigrill, pizza, baka bröd på, steka segkakor/rieskor på! De går snabbt å se så fina bröden blir, här kommer de bakas mycket rieskor! Grannarna min blev väldigt glada för smakprovspåsarna jag levererade!

Lite story bakom Gourmetstål

Upffinaren Christoffer Kosekela är i grunden företagsutvecklare inom hälsa och sjukvård óch har jobbat med de i över tio år. Familj och två barn ganska tätt inpå varandra ledde tillslut till en period av föräldraledighet. Barnen precis som föräldrarna älskar mat, men barnen sa att pizzan hemma inte alls var lika god som på restaurang. Matlagning är ett stort intresse för Christoffer som han fått av sin mormor (känns igen) så att fastna i detta problem med pizzor kändes det väldigt snopet. Det gick inte att göra så mycket bättre ifrån sig hemma! Problemet låg i att en vanlig ugn inte räckte till med de redskap och verktyg som fanns hemma. Efter ett år av tester nådde de fram till produkten Gourmetstål. Med en ny infallsvinkel att utnyttja grillelementen i ugnen som värmekälla, får vi nu en ”likvärdig vedeldad” ugnsvärme i en vanlig hemmaugn.

Resultatet gav han tummen upp från tjejerna hemma. Utöver pizzan skapar de även fantastiskt goda bröd, speciellt tunnare bröd ja precis som man kan göra i en bagarstuga. Christoffer hälsar även att det är ett bästa stekborden man kan hitta på marknaden både för användning ute på grillen och på induktions hällar. Gourmetstål tillägnar Christoffer sin mormor.

Ännu mer fakta och priser hittar ni på Gourmetståls webplats här! Handlar ni så uppge doftochsmak så erhåller ni en pizzaspade och pizzaskärare med er beställning! Bra va! In å handla ett stål nu!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.