Doft och smak

Martin Servera mässan Umeå 2019

| Inga kommentarer

30 och 31 Oktober kör Martin Servera här i Umeå 2019 sin mässa där de visar upp käk som finns under deras paraply att beställa för krögare, hotell och resturang i Norrland. Alla vet ju hur en mässa är å går till, så mesta av inlägget här blir iform av en bildbomb. Några produkter kommer jag att blogga om lite längre fram dvs när jag använder dem.

Roligt att glida runt som nyfiken och se nya produkter, samt smaka och surra med branchen. Å kul att bli igenkänd! Agnes Otterbech ifrån Vuollerim, ostmästare bakom fina ostar ifrån just Vuollerim, såklart kommer jag skriva om dem här på bloggen, då de avnjuts! Jo jag fick en egen goodiebag av hon och en kram!

Åsså svängde jag runt hörnet och då såg vi varandra, Lotta och jag! Ni som är intresserade av mat känner väl igen Lotta Öström. Glada Lotta känd från tv och Sveriges Mästerkock 2018 och hon ville ta en selfie med lilla mig! Med mig! Så skoj!

Som moderator under Umeådagarna här på Nolia är det samma kille som sist!
Mattias Fredagskocken Larsson. En trevligt kille, som även han kände igen mig! Här i samtal med föreläsaren
Johan Swahn som föreläsde för oss nyfikna.

Pass på här kommer bildbomben jag utlovade!

Sill bjöds de på! Årets sill va grym! Fast fjolårets med te som smaksättare va ännu bättre! Men sill är gott!

Å från sill till Svill!

Svill från Hällestad! Vilken fräck nyhet! Kommer för oss konsumenter i butik framöver, minns inte veckan. Men ska tydligen säljas på ICA, ja men vad är då Svill? Jo en vegansk sill som smaka riktigt riktigt bra gjord på svamp. Kommer lätt köpa hem nån burk av senaps svillen.

Sen bjöds de på en favorit! Tartar! Jo ni läste rätt! Råbiff på ren, friterad purjolök, friterad grönkål och lite Kalixlöjrom! Om de va gott! Hell yes! Köttet som de bjöds på kom ifrån företaget NorrlandsVilt ett kött vi kan köpa hem ifrån en välsorterad matvarubutik. Har köpt hem både älg och ren ifrån dem.

Men Martin Servera har inte bara mat i sitt stall, de har även kläder och porslin och leverantörer
för tex engångs servervings kärl.

På plats va Per och Johanna ifrån Svedjan som gör den fantastiska Svedjan gårdsost! Kärlek i en ost! De har även Svedjan Rustik och Svedjan Löpeld. Ni finner lättast Per & Johannas  goda ost på Gårdshem som ligger i Saga gallerian. Besök dem vettja!

 

Överallt bjuds det på smakbitar! Nedan en god grönkålspizza med på drizzlad honung! Fantastiskt fräsht och gott!


Lax smakade jag ifrån flera tillverkare och alla va riktigt riktigt goda!


Oumph, tyvärr! Oumph de är inte min grej! Försökt gilla Oumph. Men nej!


Gott med sött också! Fanns även glass att avnjuta.


Fjällko-ost ifrån Vuollorim, bestyckad med kvanne. Ska bli väldigt spännande att smaka!

Träffade även på Anna-Karin Kindmark ifrån SantaMaria, som jag jobbade med nere i Stockholm 2016. Så kul att så många år sen att endå bli igenkänd. Det är bra å förbannat kul! Santa Maria bjöd på en grym liten goding. Den kommer jag nog göra hemmavid!

Hungrig behöver man iallafall inte gå!

Å kolla in där!

En till kändis från Umeås matvärld! Mikael Hansen! Vem har inte käkat på Brännlands wärdshus, eller grillat hans goda korvar. Eller kanske gått grillkurs med honom! Men Micke jo jag skriver Micke. Jag tycker jag känner han såpass bra! Han är en hantverkare! Testa hans lufttorkade produkter! Coppan är sick! Den är grymt god, så den tycker jag ni ska testa. Senaste släppet är
4 stycken ölkorvar och vad jag tycker om dem kan ni läsa mer om här.

Sen blev det en slice till med grönkålspizzan! Tycker de va en najs pizza slajs!

 

Träffade även på Hanna Brännström ifrån Peckas Tomater. Ett företag ifrån Härnösand. Kretsloppsodlade tomater. Finns just nu som körsbärstomater och Peckas runda tomater. Å de kommer fler sorter! Helt fria från gifter och bekämpningsmedel! Sånt gillar man! Å jag har sett askarna i butik ja både på ICA och LIDL men inte kommit mig för att köpa eller smaka förräns idag. Fick även med mig en ask med söta körsbärstomater hem och en ”hemlighet” som jag ska försöka fota lite snyggt med diverse ostar jag fick med mig hem av Agnes. Pecka har även lanserat Peckas Regnbåge, kommer försöka skriva lite mer om den i ett senare inlägg.

Gick runt några vändor på mässan, innan jag bestämde mig för att glad ihåg med en rätt tung Martin Servera kasse bege mig hem. Kul givande dag! Tack alla utställare och tack Martin Servera för mässan! Jag kommer igen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.