Doft och smak

Rustik varm macka med baconmarmelad

| Inga kommentarer

Varma mackor är ju så gott! Brukar vanligtvis ha en ring annans lite skinka och riven ost. Den här gången har jag pimpat upp de hela med att först göra en baconmarmelad som man sedan bottnar mackan med. Lite mer posh!

Receptet är ungefär så här, jag gick bara loss med bacon å lite mer tillbehör och stekte ihop, man kan säkert tillsätta både lök och vitlök, inget jag tänkte på förrns marmeladen va klar!

Skär bacon i strimlor, mindre bitar, tillsätt olivolja, fräs en stund. Tillsätt sedan en rejält klick med Sambal Oelek och hackad röd chili. Tippa även i en skvätt vinäger, jag körde med champagnevinäger! Strö sedan över lite socker å låt sakta koka ihop på låg värme tills dess den tar ihop och liknar en marmelad.

IMGP3820

Skräm upp ugnen på 250 grader

Skär upp en bra baugette, gärna surdeg eller köpt bra ciabatta baugette. Börja först med marmeladen, skär sedan färsk mozzarella och lägg ovanpå. Sen halverar du goda körsbärstomater, jag körde på små söta ifrån Lidl. Smakar verkligen bra så här mitt i vintern. Svartpeppra lite å strö lite lite socker på tomaten, addera timjan och basilika.

IMGP3814

Har du färsk basilika lägg på de fina bladen när mackan kommer ut ifrån ugnen. Skjuts in i ugnen på ca 5 minuter och har du en pizzasten, använd den för extra härlig krisp!

Nu hade jag ingen balsamico att droppa över det får jag se till att köpa hem! Hursomhelst en kanongod macka!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.