Doft och smak

Yum Yum Sauce

| Inga kommentarer

Allt med majonnäs i är gott! Eller hur? Hursom tycker jag majonnäs är en väldigt trevlig produkt att göra sås på iallafall. Lätt att få den bra!
Men så vidare autentisk Japanska är den tydligen inte! Den kallas för Japanese Steakhouse sauce och den existerar inte ens i Japan. De är ett hittepå från USA, precis som fortunate cookies! Fake och hittepå. Kallas även för white sauce, shrimp sauce, hibachi sauce och yummy sauce. Kärt barn har många namn. Men denna sås är tydligen vanlig i USA och Kanada och ingen Japansk grillning bör ske utan att den finns med!

Du behöver följande:

ca 3 dl majonnäs
1 tsk socker
1/2 tsk vitlökspulver
1/4 tsk paprikapulver
1 msk smält smör
1 tsk tomatpure
1/2 tsk cayennepeppar
2 – 3 msk vatten

Smält smöret först, rör ihop övriga ingredienser noga, tillsätt sist de nu lite svalare smälta smöret och justera rinnigheten i såsen med lite vatten. Börja med en msk för att se vad tycker, hur just du vill ha din sås. Rinnig eller fast!

Tips på där denna sås funkar!

Dipsås för räkor
Drizzla över stekt ris/nudlar
Grillat kött, skaldjur och kyckling
Pommes frites
Till en pastasallad

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.