Doft och smak

Kista resturang och fastfoodmässan 2017

| 2 kommentarer

Det började med att jag skicka epost å kolla så jag fick tillträde mässan. Det är ju trots allt en branchmässa. Efter jag berättat om vem jag va. Så va det okej att komma. Så kul att få träffa Zeina Mourtada och Rebecca Saari två matbloggare som skulle dit samt Glenn Jansson. Spännande att träffa dem in real life. Sen kul å träffa Santa Marias personal och företaget EatGood, de jag va å
jobbade med förra året.

Rätt peppad på mässa, dagen för mässan kom, inställde mig, men stötte genast på patrull. Hmm vet inte om jag kan släppa in dig sa hon i disken. Hmmm gaah tänkte jag. Jag ska gå å kolla sa hon. Gör det sa jag! Å jag va inte speciellt orolig eftersom jag mailat iförväg å kollat med högsta chefen för mässan, så jag tog de easy. Jag tog det lugnt! Jag chillade å kön den bara växte bakom mig! De firade tydligen 10 års jubileum iår. Mycket riktigt blev jag insläppt.

Egen badge – Doft & Smak – matbloggare. Nu skulle det nätverkas och min nyfikenhet på produkter stillas. Megastor mässa å vänner gjorde jag å vänner fann mig. Zeina å Rebecca och tjejerna på Cook & Bloom, ville gärna träffa mig! Å jag dem!

IMGP9395

Zeina, jag och Rebecca hängde ihop rätt länge tillsammans på mässan, å ja vi ska ses i vår igen! Vilka trevliga personer! Sen stötte jag in i Johan Liljegren ifrån Orkla.

IMGP9406

Sen träffade jag en pratglad Johan Juhreskog som va och stekte kött för företaget Scotch Beef  Scotch Lamb. Ja ett köttföretag!

IMGP9362

Riktigt bra och trevlig pratstund. Han kolla vem jag jobba för å såg matbloggare, då sa han coolt. En Johan på spexigt humör!

Jazzade runt på mässan 6 timmar! Jo ni läste rätt – 6 timmar. Å ändå hade jag inte sett allt. Värsta största bagen med produkter och kataloger hade jag med mig hem ifrån mässan. Vissa satsa verkligen å förstår sig på reklam, vissa inte. Ett företag som verkligen tog sig tid och bjussa var teföretaget – Tekompaniet och Camilla Dahlström. Jättetrevligt snack!

IMGP9471

Jag va i valet och kvalet- skulle jag åka dit även dag 2?

Vad tror ni jag gjorde?

Jajjebox dag 2

Träffade på en urmysig å glad farbror! En legendar i köksvärlden!

IMGP9446

Krister Svantesson. Han undrade lite nyfiket vem jag var å berätta min story i korta drag. Han sa åt mig att kämpa å inte ge upp! Peppande! Väl inne på mässan letade jag upp Risbergs Import
för de skulle stå på mässan å deras produkter tilltalar mig.

IMGP9475

Å va skoj i deras monter träffade jag på toktrevliga Jens Linder.

IMGP9486

Han kände genast igen mig ifrån när Eldrimner Svenskt Mathantverk gick av stapeln i Umeå, då han va med som domare. Han bjöd på en asiatisk soppa med bla alger och vit misopasta. Vi hann prata en hel del å soppan Jens serverade va jättegod. Den blir det en härmapa på. Han smuggla en påse yuzu till mig å sa vi matnördar måste hålla ihop!

Glad ihågen gick jag vidare å där kom en tjej å gav mig en kram å sa hej Matias! Det va ju Anna-Karin Kindmark som jag jobbade med på Santa Maria. Kul! Jag verkar göra lite bra intryck å det glädjer mig.

IMGP9428

Sen blev det kaffe, glass, kakor, godis, pizzaslices och mer snacks!

IMGP9350

Träffade även Mathias Dellerhagen världens trevligaste kaffeguru. Jobbar för Johan Nyströms kafferosteri så då blev det såklart kaffe!

IMGP9368

Sen blev de mycket surr i SantaMarias å Pauligs monter. Vidare till P3N som bla har sånna där fräcka resturangtavlor. Dag två va slut å dag två va jag nog på mässan i 5 timmar.

Släpper en bildbomb nedan och vissa produkter kommer jag skriva lite mer om men de får egen inlägg!

Nästa mässa – bättre skor! Å vad glad jag är att jag gjorde en reklamtröja samt visitkort att kunna promota mig själv med!

IMGP9327 IMGP9333 IMGP9346 IMGP9349 IMGP9378 IMGP9388 IMGP9426 IMGP9494 IMGP9504

Ovan bjöds det på smoothies eller grönsaks-shots, å tjejen mindes mig ifrån dag 1 och vilken smak jag gillade! Grönkål, blåbär och ananas va mycket god!

IMGP9515

Var inte bara mat, det fanns även lite möbler att kika på. Hade gärna sett någon utställare av porslin. Det kanske fanns och issåfall missade jag dem? Stay tuned för lite mer utförliga produktprovningar och tips ifrån mässan!

Å STORT tack till Kistamässan och Easyfairs som lät mig besöka mässan i form av matbloggare. Jag hade det jättetrevligt!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.