Doft och smak

Martin & Serveras Smak och Inspirationsmässa i Umeå 2015

| Inga kommentarer

I Torsdags hade jag turen att få besöka Martin & Serveras  Smak och Inspirationsmässa!  En mässa för dem som jobbar i branchen. Jäklars va pepp!  Jag hade via mina goda vänner som driver resturangen Kniv och Gaffel blivit inbjuden, jag besökte mässan i 6 timmar, tror nog jag va den som skrotade runt längst där av besökarna!

IMGP9518

Rätt mycket utställare och mycket kul att både smaka och dricka utav. Jag gjorde något roligt! Jag gick på dryck på nästan en gång! Med nästan tom mage inleddes alltså dagen med prosecco, brut, sparkling och cava. He he håll i hatten Matias! Hann bara ta två steg så blev jag ”inropad” och fick smaka jag på flertalet bourbon och whiskys, öl, julmust puuh och ren Pitú Cachaça …he he he rocket fuel! Men kul att smakat! Jag klagar absolut inte! Va fasiken de snurra lite sådär lagom. Jag smakade även en 15 årig rom som smakade väldigt gott!

IMGP9473

Sen smakade jag flera alkoholfria nektars och fastnade verkligen för en svartvinbärsnektar ifrån Rudenstams å dem ska jag ta kontakt med! Fräsch!

Lotsade mig sedan iväg mot utställare med mat, hann med en sliderburgare ifrån Nacka köttprodukter och snackade sedan med Risbergs Import, de säljer rätt mycket olika tillbehör tex Chef Prudhomme mm Med mig därifrån fick jag alla deras Koreanska såser på småflaskor så jäkla nice! Tack Risbergs Import! Middagen idag blev en test av alla tre såserna jag fick med samt Kimchin. Alla kanongoda!

12191024_10153271391053099_3572654157670376140_n (1)

Fredagkvällens middag, bulgogimarinerad oxe och Kimchisallad!

Smakade sedan på en riktigt god pizza som tydligen va prebakad, funkade hur bra som helst. Sen hitta jag åt salami och lufttorkad skinka och melon. Jo jag hade fullt upp och kika, smaka och plocka broshyrer. Kom å smaka lite sill…ha ha jodå sill är gott! Ett nytt pitstop!

IMGP9478 IMGP9477

Sedan träffade jag på 2 trevliga killar som presenterade fond å det var Fredrik Szilagyi och Björn Lotoft ifrån företaget Oscar! Nu kan jag inte säga att jag smakat särskilt många buljonger/fonder så här rakt upp och ned men de här va allt annat än att dricka en buljongtärning!

Vi hade en verkligt trevlig pratstund som resulterade i att 1 liter demiglace och 1 liter tryffelsås stoppades ned i en kasse åt mig! Jepp jag har tur! Är ju rätt försiktigt av mig och gick inte runt å sa en sån där vill jag ha å en sån och en sån. Här fick jag 2 liters tetror av killarna som jobbade för Oscars och en fin ”kokbok”! Tack grabbar! Å jag tror jag vann på att vara just jag, lite försiktig och inte för puschig! Kommer en test framöver av både demiglacen och tryffelsåsen på bloggen senare och foton på tetran. Tryffelsåsen ja den hade jag faktiskt kunnat dricka he he he!

Vi pratade om ditten och datten och jag berättade att jag ville in i köksvärlden. Ja hade du bott i Sthlm sa en av dem så hade du nog lätt kunnat hitta ett jobb! Fan nu är det bara att jobba på de här. Det måste gå även i Umeå! Min plan är att kanske någon svängdörr kickar en in i ett kök! Hoppas!

IMGP9481
Pratade lite skaldjur med Sjöbodens utställare, de är mäktiga de där Stalinkrabborna! Å goda!
Santa Maria bjöd mig på långsamt bakad fläsksida och fantastiskt god koriandermajonnäs! Självklart frågade jag om hur jag kunde göra den, kocken berättade glatt! Fan jag är helt rätt här! Nätverka lite nu Matias! Promota dig själv! Å de gjorde jag lite försiktigt!

Å de gjorde jag! Har redan fått ett mail ifrån en utställare och en ny bloggpraktikplats här i Umeå har jag fixat! Tack Jösta!

Sedan hann jag smaka på lite olika korvar ifrån Signal & Andersson. En va smaksatt med apelsin och kanel och du den va riktigt trevlig! Hos killarna ifrån Everfresh – Chef’s Cut fick jag smaka på ugnsbakad kryddad skuren rödbeta, broccoli och palsternacka som jag misstog för tunnt skivade bambuskott. Allt riktigt gott! Strimlat, skivat och klart, redo för blecket. När de gått klart i ugnen så strödde man bara över krydda som även den följde med i grönsakspåsarna. Å det va inte fegt kryddat heller! Skulle vart riktigt roligt att testa denna produkt igen å då hemma! Men de mesta här är ju för branchen. Dit du och jag, vi vanliga dödliga går och äter! Det är sånt jag spanat på idag! Ett mecka för mig Matias! Snacka om att jag glidit runt och softat! Helt klart höstens bästa dag!
Senare höll Anders Samuelsson och Nils Albertsson ett litet föredrag om vikten om att använda så mycket som möjligt av produkten sk From nose to tail. Som moderator under mässan jobbade

IMGP9495

Men den här gången pratades det inte och kött utan om grönt. Gotthards krog har tom en egen trädgård eller odlingslott på Älvåkern!

IMGP9514

De bjöd på en trevlig liten anrättning med bla temat rödbeta! Jättetjusig! Här ser ni vilt plockade ätbara blad. Jag skriver inte ut namnet då jag inte kommer ihåg vad de hette! Hjälp Anders och Nils!

IMGP9517

Efter det va det dags att gå hem, med två kassar ja en med lite produkter i och en med kataloger, ja vi säger väl storköksporr! Jag menar vem vill inte ha en helt rostfri linje hemma ifrån Finska företaget Porkka. Jag vill! Så rasande coolt och snyggt! De fattade ju såklart att jag inte skulle köpa men ändå jättetrevliga säljare! Sånt är trevligt!

Hade tänkt fråga om man inte hade kunnat få lite olika bröd med sig hem ifrån ett bakeoff företag ja jag tror de va Bonjour!?! Snålvargen tänkte så, men så tänkte jag till!!!
Vilken arm ska bära den kassen då?

IMGP9532

Fränt med oblat på varje stor limpa! Detaljer! Detaljer! Detaljer säljer! Å vi konsumenter ser sånt! Eller är det matnördar som jag som lägger märke till sånt bara?

IMGP9527

Klart nöjd med min första Martin & Servera mässa, jag hoppas jag får chansen att gå på många fler! Nu har jag mycket broschyrer att dregla mig igenom och kika på! Ska maila ett särskilt företag och rent av tigga tre små produkter! Vad får ni kan se på min matblogg. Men jag kan säga att man äter med dem! As snygga bestick! Men mer om dem om jag lyckas sneaka åt mig av dem!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.