Doft och smak

Kall curry & kycklingpaj

| 4 kommentarer




 


Pajdeg

2 1/2 dl mjöl
100 gram margarin
2 krm salt
3 msk vatten

Arbeta ihop till deg, tryck ut i pajform och låt vila i kylskåp i ca 30 minuter, pricka pajskalet med en gaffel och grädda i 200 grader i ca en kvart…ta ut och låt svalna innan du lägger fyllningen.

Fyllning:

Rör ihop följande:

3 dl creme fraiche
1 halv dl chilisås
1 halv hackad lök
1 halv dl hackat äpple ( om du är allergisk som jag, uteslut de bara!)
2 – 3 tsk curry
2 krm salt
1 grön och 1 röd hackad paprika.

Dela den kalla grillade kycklingen och lägg bitarna i den kalla pajskalet.
Klicka sedan ut fyllningen ovanpå kycklingen. Servera pajen kall.

Den ska alltså inte gräddas igen! Perfekt som nattkäk!

4 kommentarer

  1. Åh, paj! Tröttnar aldrig! I prinip all paj är ju god kall, men kul med en variant som faktiskt är kall från början 🙂

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.