Doft och smak

Vilken trevlig bekantskap!

| 1 kommentar

Test av en ångkokare i silicon från Lékué – Family Steam Case

Magert innehåll blev det i denna testomgång, de jag stoppade i min ångkokare alltså! Jag slantade purjolöken & la de på botten, laxportionsbitar ovanpå, kryddade med salt & peppar o en trevlig fisk-krydda. Igen med silicon locket. Placera din Steam Case i mitten av ugnen (man kan även använda den i microvågsugn) i 200 grader & de stod 8 minuter i ”receptet” men jag körde faktiskt 17 minuter för att min lax skulle bli klar! Men så hade jag inte heller tunna fjärilsfileér heller, utan tjocka portions bitar! Krävs nog lite tweaking med tiden, så nästa gång testar jag med ca 15 minuter & låter den vila någon minut innan jag käkar. Men jag va så hungrig!


Så hur blev de då?

Laxen smakde otroligt mycket! Verkligen mycket, eftersom fisken ångkoks i sina egna safter. Purjolöken oj oj oj! Skulle ha haft i massor av purjolök!

Säger bara nästa gång!

Lax på grön bädd av purjo & hyvlad morot som serveras med pressad potatis & en god sås till – Hur gott låter inte det så säg! Längtar tills nästa gång jag ska äta fisk igen!
Ett enkelt och nyttig sätt att tillreda fisk på.

Å de är ju inte bara fisk du kan tillreda i den, men huvudsakligen kommer nog jag göra det. Jag hittade Lékué Family Steam Case (valde att köpa den lite större eftersom jag rätt ofta har gästar) Så kolla in dem! De finns i en mindre variant oxå. Inköpt hos Ninasmat – En köksbutik på internet med snabb & personlig service! Alltid kul att öppna paketen därifrån & finna något extra medstoppat, tex smakprov!

En kommentar

  1. Pingback: Asiatisk ångkoktlax | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.