Doft och smak

Moster Lenas hjortronpaj

| 11 kommentarer

Har börjat uppskatta hjortron alltmer. Tyckte blä om dem förut. Kanske en växa upp och raffinera sina smaklökar sak!? Jag tycker ordet hjortron låter så kul på engelska, cloudberry. Låter snällt och fint. Molnbär! Likaså gillar jag ordet humla låter oxå kul på engelska bumblebee. Öh va inte de här en matblogg?

Här kommer moster Lenas hjortronpaj!

Värm upp ugnen till 175 grader

Du behöver:

150 g smör
3/4 dl strösocker och lika mycket marsanpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
hjortronsylt

Kör ihop ingredienserna i en köksassistent eller mula ihop det med fingrarna, de går kvickt! Tryck ut degen i stor form eller små portionsformar, gärna med löstagbar botten. Fyll på med hjortronsylt. Grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 – 25 minuter, passa noga! Inge kul med bränd pajdeg.

Låt svalna och servera med vispad grädde smaksatt med vanilj!

11 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.